Energiebesparing

Om de klimaatdoelstellingen te behalen kan iedereen zijn steentje bijdragen. Door onze woningen beter te isoleren, door energiebesparing en groene energie. 

De gemeente promoot actief de groepsaankopen van de provincie Vlaams-Brabant. Door in groep producten en diensten aan te kopen kan iedereen op een betaalbare manier zijn woning isoleren of uitrusten met groene energie. Er zijn groepsaankopen voor:

  • dakisolatie
  • muurisolatie
  • ramen
  • warmtepompen
  • zonnepanelen

Je vindt meer info over de groepsaankopen op www.vlaamsbrabant.be/wonen-milieu/wonen-en-ruimtelijke-ordening/duurzaam-wonen-en-bouwen/groepsaankopen/index.jsp

Zoek je een vakman uit de buurt voor jouw energierenovatie?

Ben je op zoek naar een kwaliteitsvolle aannemer om jouw woning energiezuiniger en comfortabeler te maken? Kom via www.energiekwonen.be in contact met een lokale vakman die actief is in jouw gemeente.

Inwoners van Vlaams-Brabant kunnen alvast kiezen voor een lokale vakman via het initiatief Energiek Wonen, de vroegere provinciale groepsaankopen. Via deze website kan je in contact worden gebracht met aannemers uit jouw buurt voor het plaatsen van isolatie of nieuwe ramen of voor de installatie van zonnepanelen of een warmtepomp. Al de aannemers werden kwaliteitsvol en betrouwbaar bevonden na een grondige screening door Energiehuis 3Wplus, Energiehuis IGO en Klimaatpunt Pajottenland & Zennevallei vzw.

Via een online inschrijvingsformulier is het mogelijk om een aanvraag in te dienen. Binnen tien werkdagen neemt de geselecteerde aannemer/installateur contact op voor een afspraak. Nog eens tien dagen na het bezoek ter plaatse volgt er een prijsofferte, die gratis en vrijblijvend is. Pas door het ondertekenen van de offerte ga je op het aanbod in.

Vind een kwaliteitsvolle aannemer uit je buurt via www.energiekwonen.be.

Thermografische foto

Wil je weten hoe energievriendelijk je woning is? Bierbeek liet een thermografische foto maken van alle woningen van de gemeente: zie tabblad 'thermografische foto'.

Er bestaan ook diverse premies voor energiebesparing.

Voor meer informatie hierover kan je steeds terecht bij het Woonloket. Dit houdt elke donderdagvoormiddag zitdag in het gemeentehuis, enkel op afspraak. Maak een afspraak op 0471 66 28 34 - woonloket.bierbeek@igo.be.

Wil je een begeleiding bij de renovatie van je woning? Contacteer vrijblijvend Bert Baes, onze renovatiebegeleider - 0496 27 85 33 - bert.baes@igo.be.

Heb je het niet breed of kan je je energiefacturen niet betalen? Er bestaan ook een aantal sociale tarieven of premies voor gezinnen met een laag inkomen. Hiervoor kan je altijd vrijblijvend contact opnemen met het OCMW - 016 46 10 74 - info@ocmwbierbeek.be.