Energiebesparing

Om de klimaatdoelstellingen te behalen kan iedereen zijn steentje bijdragen. Door onze woningen beter te isoleren, door energiebesparing en groene energie. 

De gemeente promoot actief de groepsaankopen van de provincie Vlaams-Brabant. Door in groep producten en diensten aan te kopen kan iedereen op een betaalbare manier zijn woning isoleren of uitrusten met groene energie. Er zijn groepsaankopen voor:

  • dakisolatie
  • muurisolatie
  • ramen
  • warmtepompen
  • zonnepanelen

Je vindt meer info over de groepsaankopen op www.vlaamsbrabant.be/wonen-milieu/wonen-en-ruimtelijke-ordening/duurzaam-wonen-en-bouwen/groepsaankopen/index.jsp

Wil je weten hoe energievriendelijk je woning is? Bierbeek liet een thermografische foto maken van alle woningen van de gemeente: zie tabblad 'thermografische foto'.

Er bestaan ook diverse premies voor energiebesparing.

Voor meer informatie hierover kan je steeds terecht bij het Woonloket. Dit houdt elke donderdagvoormiddag zitdag in het gemeentehuis, enkel op afspraak. Maak een afspraak op 0471 66 28 34 - woonloket.bierbeek@igo.be.

Wil je een begeleiding bij de renovatie van je woning? Contacteer vrijblijvend Bert Baes, onze renovatiebegeleider - 0496 27 85 33 - bert.baes@igo.be.

Heb je het niet breed of kan je je energiefacturen niet betalen? Er bestaan ook een aantal sociale tarieven of premies voor gezinnen met een laag inkomen. Hiervoor kan je altijd vrijblijvend contact opnemen met het OCMW - 016 46 10 74 - info@ocmwbierbeek.be.