Dorpsrestaurant

Het dorpsrestaurant biedt een laagdrempelige eetgelegenheid waar buurtgenoten met elkaar in contact kunnen komen onder het motto: eten, ontmoeten, informeren en activeren.

Eén keer per maand dekken fantastische vrijwilligers de tafels in één van de Bierbeekse buurthuizen. Wil je graag in een gezellig en warm samenzijn komen genieten van een lekker driegangenmenu? Dan ben je van harte welkom! 

 

Voor wie?

  • Alle inwoners van de gemeente Bierbeek;
  • Inwoners wonende binnen de parochiale grens Korbeek-Lo (bv. wijk Hoogland); 
  • Oud-inwoners die meer dan 20 jaar in Bierbeek hebben gewoond;
  • Personen met een maatschappelijke of hulpverlenende functie (vrijwilligers, pastoor, begeleiders, ...).

Wat staat op het programma? 

Het programma van het dorpsrestaurant ziet er elke editie quasi hetzelfde uit: 

11:15 uur: De deuren gaan open.

12:00 uur: Het diner (soep, hoofdgerecht, dessert)

14:00 uur: Activiteit of een gezellig babbeltje slaan

15:00 uur: Einde van het dorpsrestaurant

De menu en de activiteit van het volgend dorpsrestaurant kan je vinden in de uitnodiging. De uitnodiging vind je aan de kassa van het dorpsrestaurant, aan de balie van het OCMW of hieronder in bijlage. Wil je graag maandelijks een papieren uitnodiging ontvangen met de post, geef dan een seintje aan het OCMW. 

Waar en wanneer vindt het dorpsrestaurant plaats? 

De dorpsrestaurants gaan elke 2e dinsdag van de maand door, afwisselend in elke Bierbeekse deelgemeente.

Dinsdag 9 juli 2019 ‘t Stichelke Lovenjoel
Dinsdag 13 augustus 2019 't Stichelke Lovenjoel
Dinsdag 10 september 2019 Voetbalkantine Hogerop Bierbeek
Dinsdag 8 oktober 2019 ’t Stichelke Lovenjoel
Dinsdag 12 november 2019 Voetbalkantine Hogerop Bierbeek
Dinsdag 10 december 2019 't Stichelke Lovenjoel

Hoeveel kost het? 

Voor de maaltijd (soep, hoofdgerecht en dessert met koffie) betaal je 7 euro aan de kassa van het dorpsrestaurant. In deze prijs zit ook één drankbonnetje en de activiteit inbegrepen. 

Extra drankbonnetjes zijn te verkrijgen aan 1 euro. Water, frisdrank of een pils kost 1 drankbonnetje, wijn of andere bieren 2 drankbonnetjes. Op tafel staat ook kraantjeswater, wat uiteraard gratis is. 

Wil je graag deelnemen aan het dorpsrestaurant, maar houden financiële problemen je tegen? Laat het weten aan de sociale dienst van het OCMW. Misschien kom je in aanmerking voor een sociaal tarief. Deelnemers met een sociaal tarief betalen 4 euro voor de maaltijd. 

Ik geraak er niet? 

Wil je graag deelnemen aan het dorpsrestaurant, maar houden vervoersproblemen je tegen? Laat het weten bij je inschrijving. Het OCMW zoekt dan samen met jou naar een gepaste oplossing. 

Wanneer het mogelijk is, doen we beroep op een vrijwilliger. De vrijwilliger komt je dan thuis halen, en vervoert je naar het dorpsrestaurant. Voor de onkosten dien je aan de kassa 2,5 euro te betalen voor een enkele rit, voor een heen- en terugrit betaal je 5 euro. 

Bent u rolstoelgebruiker, kan je beroep doen op de Dienst Aangepast Vervoer van vzw Mobiel. Je dient hiervoor je wel eerst te registreren als lid. 

Hoe kan ik me inschrijven?

Je kan je inschrijven via cc de borre, en dat op drie verschillende manieren: 

  1. Fysiek, bij het onthaal van cc de borre
  2. Telefonisch, op het nummer 016/46 14 00 
  3. Via e-mailinschrijvingen@deborre.be

Ben je vrijwilliger? Dan mag je je inschrijven bij het OCMW van Bierbeek (stijn.vanhecke@ocmwbierbeek.be of 016/46 10 74)

Tot wanneer kan ik me inschrijven?

Je kan inschrijven vanaf de dag na het voorgaand dorpsrestaurant tot en met de woensdag voor het toekomstig dorpsrestaurant. Tot deze datum kan je tevens je inschrijving kosteloos annuleren.

Bijvoorbeeld: Voor het dorpsrestaurant van 14 augustus kan je je inschrijven vanaf woensdag 11 juli (woensdag na het voorgaand dorpsrestaurant) tot en met woensdag 8 augustus (woensdag voor het toekomstig dorpsrestaurant). 

Nog vragen? 

Heb je na het lezen van bovenstaande uitleg nog vragen? Aarzel niet, en contacteer de projectcoördinator van het OCMW.

Stijn Vanhecke - stijn.vanhecke@ocmwbierbeek.be of 016/46 10 74.