Dorpsrestaurant

De eerstvolgende dorpsrestaurants: 11 juni, 9 juli, 13 augustus, 10 september, 8 oktober, 12 november, 10 december 

Het dorpsrestaurant biedt een laagdrempelige eetgelegenheid waar buurtgenoten met elkaar in contact kunnen komen onder het motto: eten, ontmoeten, informeren en activeren.

Eén keer per maand dekken fantastische vrijwilligers de tafels in één van de Bierbeekse buurthuizen. Wil je graag in een gezellig en warm samenzijn komen genieten van een lekker driegangenmenu? Dan ben je van harte welkom! 

Voor wie?

  • Alle inwoners van de gemeente Bierbeek;
  • Inwoners wonende binnen de parochiale grens Korbeek-Lo (bv. wijk Hoogland); 
  • Oud-inwoners die meer dan 20 jaar in Bierbeek hebben gewoond;
  • Personen met een maatschappelijke of hulpverlenende functie (vrijwilligers, pastoor, begeleiders, ...).

Menu

Het programma van het dorpsrestaurant ziet er elke editie quasi hetzelfde uit: 

  • 11.15 uur: De deuren gaan open
  • 12 uur: Het diner (soep, hoofdgerecht, dessert)
  • 14 uur: Activiteit of een gezellig babbeltje slaan
  • 15 uur: Einde

De menu en de activiteit van het volgend dorpsrestaurant kan je vinden in de uitnodiging. De uitnodiging vind je aan de kassa van het dorpsrestaurant of aan de balie van het OCMW. Wil je graag maandelijks een papieren uitnodiging ontvangen met de post, geef dan een seintje aan het OCMW. 

Waar & wanneer

De dorpsrestaurants gaan elke 2e dinsdag van de maand door, afwisselend in elke Bierbeekse deelgemeente.

Prijs

Voor de maaltijd (soep, hoofdgerecht en dessert met koffie) betaal je 10 euro aan de kassa van het dorpsrestaurant. In deze prijs zit ook één drankbonnetje en de activiteit inbegrepen. 

Extra drankbonnetjes zijn te verkrijgen aan 1,5 euro per stuk. Water, frisdrank of een pils kost 1 drankbonnetje, wijn of andere bieren 2 drankbonnetjes. Op tafel staat ook kraantjeswater, wat gratis is. 

Wil je graag deelnemen aan het dorpsrestaurant, maar houden financiële problemen je tegen? Laat het weten aan de sociale dienst van het OCMW. Misschien kom je in aanmerking voor een sociaal tarief. Deelnemers met een sociaal tarief betalen 4 euro voor de maaltijd. 

Vervoer

Wil je graag deelnemen aan het dorpsrestaurant, maar houden vervoersproblemen je tegen? Laat het weten bij je inschrijving. 

Zo heeft dienst Welzijn een minibus die plaats biedt voor 2 rolstoelgebruikers en een aantal mindermobiele stappers. De vrijwilliger komt je dan thuis halen, en vervoert je naar het dorpsrestaurant. Voor de onkosten dien je aan de kassa 2,5 euro te betalen voor een enkele rit, voor een heen- en terugrit betaal je 5 euro. 

Inschrijven

Je kan je inschrijven via dienst Welzijn, en dat op drie verschillende manieren: 

Ben je vrijwilliger? Dan mag je je inschrijven via 016 46 10 74.

Inschrijven kan vanaf de woensdag na het Dorpsrestaurant, tot en met de woensdag voor het volgende Dorpsrestaurant. Er is dus 3 weken tijd om in te schrijven. 

Kosteloos annuleren kan tot en met de woensdag voor het Dorpsrestaurant.