Thermografische luchtfoto

In februari 2018 nam een vliegtuig opnames met een warmtecamera. Deze opnames werden verwerkt tot een thermografische kaart, waarop iedereen kan zien hoeveel warmte via zijn of haar dak verloren gaat. Dit is een indicatie voor de mate waarin je dak geïsoleerd is. Je dak isoleren verhoogt het comfort van je woning en kan voor een flinke besparing op je energiefactuur zorgen. Bovendien betekent dit een vermindering van de CO2-uitstoot. Zo draag ook jij je steentje bij om de klimaatverandering tegen te gaan.

Het warmteverlies wordt weergegeven in 6 kleuren. Aan de hand van de kleurencode kan je in een eerste oogopslag zien of je dak slecht, matig of goed geïsoleerd is. Het toekennen van een kleurencode is echter geen exacte wetenschap: om de juiste kleur en de juiste interpretatie te kunnen geven aan een dak, zijn er heel wat factoren waarmee rekening gehouden moet worden. In een aantal situaties zal de foto geen correcte indicatie geven van de isolatietoestand van een dak bv. bij gebruik van bepaalde materialen als dakbedekking, de aanwezigheid van zonnepanelen of een groendak, een dakraam, enz. Algemeen mag je ervan uitgaan dat hoe roder een dak is, des te meer warmte verloren gaat.

De thermografische luchtfoto is beschikbaar op de website. Een afspraak maken met een van de energieconsulenten kan ook nog altijd.

U kan de thermografische luchtfoto raadplegen op https://bierbeek.actionair-environnement.com/

We raden alle geïnteresseerden aan om een afspraak te maken, aangezien het moeilijk is om de foto op een correcte manier te interpreteren zonder technische achtergrond. Er moet immers met veel factoren rekening worden gehouden om de juiste conclusies te kunnen trekken. Je kan hiervoor een afspraak te maken met een van de energieconsulenten via milieu@bierbeek.be of op het nummer 016 46 87 86.