Renovatiebegeleiding

Geld en energie besparen door te renoveren
Schakel gratis de Bierbeekse renovatiecoach in

Hebben de dak(en), vloer(en) of buitenmuren van je woning nog geen of onvoldoende isolatie? Zijn er nog ramen met enkel of oud dubbel glas? Wil je energie-efficiënte technieken installeren zoals een warmtepomp of zonneboiler?

Dan is het lonend om energiebesparende renovaties uit te voeren. Je verlaagt je energiefactuur en je verbetert het comfort van je woning zowel tijdens winter als zomer. Bovendien zal de verkoopwaarde van je woning aanzienlijk toenemen. Temeer omdat vanaf 2050 alle woningen moeten voldoen aan de energienormen van een nieuwbouwwoning vandaag.

Je wilt één of meerdere energierenovaties laten uitvoeren maar weet niet goed hoe dit aan te pakken: “Hoe begin ik er aan ?” “Hoe vind ik een betrouwbare kwalitatieve aannemer met een correcte prijs ?” “Hoe bekom ik al de verschillende premies?”

Om hier aan tegemoet te komen biedt de gemeente Bierbeek je een renovatiecoach aan. Bert Baes van IGO begeleidt je tijdens dit traject van het begin tot het einde.

Wat kun je concreet verwachten ?

  1. Grondige energetische doorlichting van je woning door de renovatiecoach.
  2. Opmaak renovatieplan: een overzicht en prioriteitsvolgorde van de mogelijke renovaties met een netto-raming van de investeringskosten en de energiebesparing.
  3. Begeleiding bij de aanvraag van offertes en het controleren en beoordelen ervan zodat je een aannemer kiest die werkt met correcte materialen, uitvoering en prijs.
  4. Opvolging van de werken zodat het renovatieproject efficiënt en kwaliteitsvol wordt gerealiseerd.
  5. Premiebegeleiding zodat je zeker alle premies krijgt waar je recht op hebt.

Heb je interesse neem dan contact op met de renovatiecoach of laat dit weten aan de dienst duurzaamheid van de gemeente Bierbeek (milieu@bierbeek.be) .

Bert Baes - 0496 278 533 - bert.baes@igo.be of renovatiebegeleiding@igo.be

Meer info via https://www.igo.be/inwoners/energie-besparen/renovatiebegeleiding