Wijkwerken

Vanaf 1 januari 2018 werd PWA omgevormd tot wijkwerken. Met het wijkwerken gaan heel wat werkzoekenden aan de slag in scholen, in verenigingen, bij de gemeente of in land-en tuinbouwbedrijven. Maar ook bij veel mensen thuis helpen ze vaak enkele uren per week om extra werkervaring op te doen. Deze ervaring is voor veel werkzoekenden goud waard: dit is immers een stap in hun zoektocht naar een duurzame job. 

Info voor wijk-werkers

Ben je ingeschreven als werkzoekende bij de VDAB of ben je leefloongerechtigde, en voel je je nog niet klaar voor de arbeidsmarkt?

Dan kom je misschien in aanmerking voor wijk-werken.

Wijk-werken houdt in dat je enkele uren per week klusjes uitvoert bij iemand thuis of in een school, gemeente, OCMW, VZW, niet-commerciële vereniging of land- en tuinbouwbedrijf. Je mag maximum 60 uur per maand en 630 uur per jaar klusjes doen, en dit gedurende maximum 12 maanden. Daarna zet je een volgende stap in je traject naar werk.

Om te wijk-werken, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • je bent gedomicilieerd in Vlaanderen
  • je bent ingeschreven als werkzoekende bij VDAB of je ontvangt een leefloon van het OCMW
  • je voelt je nog niet klaar voor een job op de reguliere arbeidsmarkt
  • je wil je vaardigheden bijschaven
  • je kan zelfstandig werken

Voor meer informatie over wijk-werken, check de website: https://www.vdab.be/wijk-werken of kom langs bij de wijk-werker van de gemeente Bierbeek op vrijdag tussen 9u en 12u in het gemeentehuis.

Info voor gebruikers 

Wil je werkzoekenden klusjes bij jou laten uitvoeren? Dat kan! Via wijkwerken laat je verschillende soorten opdrachten uitvoeren. Of het nu gaat over het gras afrijden bij je thuis of over de kinderopvang of de busbegeleiding in je school: met wijkwerken kan dit allemaal. En zelfs wie af en toe gebruik wil maken van een parkingwachter of logistieke hulp bij events, kan beroep doen op een wijkwerker. Bij je registratie krijg je een overzicht van alle activiteiten die mogelijk zijn in Bierbeek.