Kapel Bremt

Geschiedenis

 

Bremt en Benedenheide vormen een aaneengesloten gehucht van Bierbeek langsheen de Lovenjoelsestraat, tussen hoofddorp Bierbeek en Lovenjoel.

Omdat het gehucht meer dan 4 kilometer van het hoofddorp ligt (in vogelvlucht zelfs dichter bij de kerk van Lovenjoel), trachtten de gelovigen in 1903 een eigen kerkgebouw te bekomen. De toenmalige deken, pastoor Jonckers, vond dit aanvankelijk niet nodig, maar ging in 1910 toch in op de vraag. In 1912 werd de kapel als bijkerk van de parochie van Sint-Hilarius Bierbeek opgericht. Als hulppriester trad de onderpastoor van Bierbeek op. Er werd toen elke zondag een ochtendmis gelezen. Voor doopsels, huwelijken en uitvaarten moesten de gelovigen van Bremt en Benedenheide echter nog wel naar Bierbeek gaan.

 

Gehucht Bremt - Benedenheide

 Ligging : Lovenjoelsestraat

 

Contact: parochiesecretariaat – 016 46 85 01

 

GPS-code: 50°50’06” NB – 4°47’35” OL

 

Monument:  geen erkenning

 

Bereikbaarheid + parking + toegankelijkheid

- fietsknooppunt

- bus 8 (vanaf station Leuven) stopt op verschillende plaatsen

- via E 40, afrit Haasrode of Boutersem, richting Bierbeek volgen, Katspoelstraat volgen – via N 3 Leuven-Tienen, in Lovenjoel, richting Bierbeek volgen

- parking aan de Lovenjoelsestraat

- toegankelijk voor rolstoelen

 

Meer informatie:

- Sint-Hilariusparochie Bierbeek, De Sint-Hilariuskerk van Bierbeek, uitgave parochiale werken 1990 – 207 blz. (uit te lenen in de bibliotheek of te koop in het gemeentehuis)