Zomerse gezondheids-en Erfgoedwandelingen

Ook dit jaar kan je weer meestappen met onze erfgoed- en gezondheidswandelingen. Zo kan je tijdens mooie lente- en zomeravonden samen met andere Bierbekenaren wekelijks de benen strekken op maandag.

Gezondheidswandelingen

We wandelen 6 à 7 km langs paden en buurten in je eigen gemeente waar je voordien misschien nooit passeerde. We proberen het tempo voor iedereen aangenaam te houden en splitsen de groep op op basis van het tempo als de stappers dit vragen. Onze gidsen wijzen jou de weg! Spreek hen dus zeker aan wanneer je trager of sneller wil gaan. Naargelang het tempo duurt deze wandeling 1,5 à 2 uur.

Erfgoedwandelingen

Tijdens de erfgoedwandelingen wandel je 5 à 6 km. Toch duurt de tocht net iets langer dan 2 uur omdat je even stil blijft staan bij de interessante erfgoedplaatsen onderweg, waar onze gids een woordje uitleg geeft.

Voor wie?

Ben je een ervaren stapper? Of is het alweer een tijdje geleden dat je nog verder wandelde dan de bakker? Dat maakt helemaal niet uit, want iedereen is welkom. Onze gidsen houden het tempo in de gaten en splitsen de groep op als dat gewenst is. Zo kan iedereen op zijn eigen cadans genieten van een mooie wandeling.

Wanneer?

Telkens op maandagavond van april tot augustus.

Waar?

De wandelingen starten op een verschillende vertrekplaatsen in Bierbeek. Zo kunnen we alle hoekjes en kantjes van onze gemeente ontdekken. De volledige planning vind je hieronder.

Inschrijven?

Dat hoeft niet. Je kan gewoon gratis aansluiten.

Datum Soort wandeling Uur Plaats van vertrek Begeleider
Maandag 15 juli  Gezondheidswandeling 19u30 De borre, Bierbeek Karel en Jos
Maandag 22 juli  Gezondheidswandeling 19u30 Kerk, Lovenjoel Karel en Jos
Maandag 29 juli  Gezondheidswandeling 19u30 Brisse Tout, Bierbeek Karel
Maandag 5 augustus  Erfgoedwandeling 19u30 De Velpe, Opvelp Hugo
Maandag 12 augustus  Gezondheidswandeling 19u30 Ruisbroekmolen, Bierbeek Géraldine
Maandag 19 augustus  Gezondheidswandeling 19u30 Buurthuis, Korbeek-Lo Joke
Maandag 26 augustus  Gezondheidswandeling 19u30 De borre, Bierbeek Joke