Leentjes Vicky

Transmogrificatie (Transmogrify)
(Holle weg)

 

‘Transmogrificeren’ suggereert een vreemde metamorfose waarbij je leven verandert om te voldoen aan de verlangens om perfect geluk te vinden. 

Creatieve verbeeldingskracht wordt gebruikt om uitdrukking aan de werkelijkheid te geven via droombeelden. Het surrealistisch beeld zorgt voor een vervreemdend gevoel, passend bij het idee van ontsnappen aan de realiteit, met zijn vele moeilijkheden en problemen. Lichtinval, ruimte en sfeer zijn hierbij enorm van belang. De alledaagse voorwerpen worden op een niet-alledaagse manier met elkaar verbonden en hebben elk hun eigen boodschap. 

Het oude, verlaten, verwaarloosde huis stelt je oude normen en waarden, je oude zelf, voor. De leegte wijst erop dat je je verleden achter je hebt gelaten. Dat het huis zich verplaatst, maakt duidelijk dat je door persoonlijke veranderingen gaat en dat je geloofssysteem verandert. Het is een beeld voor het innerlijk gevecht tussen je eigen idealen en waarden en de idealen en waarden van anderen. 
Katten worden traditioneel gezien als een symbool van ongeluk, verraad en pech, maar ze hebben ook een symboliek van mysterie en vrouwelijke instincten. Ze zijn zelfvoorzienend en onafhankelijk en symboliseren wijsheid, controle en kracht. Ze wijzen op een wens naar meer inzicht in het leven en het verlangen om sterker, onafhankelijker en verantwoordelijker te worden. 
De donkere zandweg staat symbool voor zelfrealisatie, avontuur, de levensreis, ... maar zonder alles te ingewikkeld te maken. Het is een oproep om drama en onnodige zorgen te vermijden, maar gewoon te genieten van de wandeling en het leven. Hierbij moet je soms angstaanjagende keuzes maken. Het pad naar je doel zal moeite en werk vergen. De energie, geluk, harmonie en wijsheid die je hierbij zal ontvangen, worden weerspiegeld in de gele bloemen, een synoniem voor vreugde en levenskracht.

Shifting
(site Sint-Kamillus)De dieren die worden weergegeven zijn allemaal gefotografeerd in de ruime omgeving van Sint-Kamillus. Dit beeld wil weergeven hoe mensen soms hun grenzen moeten verleggen en veranderen, schakelen, buigen, … om hun leven terug op de rails te krijgen. Op de site van Sint-Kamillus wordt dit proces heel vaak doorlopen. Alle dieren in het beeld brengen een bepaald aspect hiervan tot uiting: 

De eekhoorn symboliseert het verlangen naar vrijheid en onafhankelijkheid. Als je je gevangen of verstikt voelt in je huidige situatie en verlangt om hiervan los te komen, moet je soms risico's nemen en nieuw terrein verkennen. De eekhoorn is een verzamelaar en wijst erop dat je je moet voorbereiden voor wat je te wachten staat, maar ook dat je niet te veel mag hamsteren en dingen moet loslaten. Een eekhoorn is niet bang om te springen om ergens te komen. Eekhoorns worden vaak geassocieerd met vindingrijkheid en aanpassingsvermogen (eekhoorn gefotografeerd op de site van Sint-Kamillus zelf) 

Kippen worden vaak geassocieerd met lafheid en een gebrek aan wilskracht, maar het kan ook een symbool zijn van voorspoed in je leven. De kip wil hierbij een nieuwe start, wedergeboorte en groei symboliseren. (kip gefotografeerd in de Holleweg in Korbeek-Lo) 

De bok verwijst in vele verhalen naar de duivel of het kwaad, maar in veel occulte geloven wijst de bok anderzijds op kracht en een koppige vastberadenheid, of op een verlangen naar bescherming. Het is een dubbele boodschap waarbij je je enerzijds sterk en krachtig voelt, maar anderzijds kan het symbool staan voor de uitdaging en obstakels waarmee je wordt geconfronteerd. In dit geval staan de ‘gouden’ horens symbool voor het overwinnen van je moeilijkheden, je grijpt de problemen direct bij de horens! (bok gefotografeerd in de Keizerstraat in Lovenjoel) 


https://www.facebook.com/profile.php?id=100063905868818

vixpix_catchthemoment

 

 

Deze foto’s kaderen in het fotoproject LENSscape.