Lambrechts Guy

Achter de bomen schijnt altijd de zon
(Hoek Sterrenlaan - Koning Albertlaan)
Bomen worden terecht de longen van de aarde genoemd. Al eeuwenlang schrijven wij mensen symbolische en mystieke eigenschappen toe aan een boom. De wortels van een boom dringen in de grond en de takken wijzen naar boven. Daarom wordt de boom universeel gezien als symbool voor de banden tussen hemel en aarde.

Bomen symboliseren door hun gestage groei het leven van geboorte naar dood, van begin naar einde, van aarde naar hemel. Bomen dienen ook als symbool om herinneringen levend te houden.

Terwijl het ‘duistere woud’ de menselijke angst voor de ongetemde natuur symboliseert, toon ik hier een open plek waar de zon door schijnt. De zon staat voor de positieve en gelukkige kant van het leven. Het duidt op optimisme, warmte en levensvreugde. Zonder zon kunnen we niet leven.

Water, bron van alle leven
(Bijzondere weg – Groot Park)Water symboliseert alles wat stroomt: emoties die door ons stromen, onze diepste gevoelens, ons onderbewustzijn, onze verbeelding, onze communicatie en onze intuïtie. Water vertegenwoordigt liefde, compassie, healing, ontvangen, mysteries en de ziel.

Stomend water brengt rust. Water reinigt en maakt schoon. Zowel intern als extern is water heel belangrijk voor onze gezondheid en ons leven. Het mag duidelijk zijn dat er op aarde een overvloed aan water is, maar dat het helaas niet goed verdeeld is over de verschillende landen. We kunnen al beginnen bij onszelf, door elke dag met respect om te gaan met water. Door elke slok met aandacht en dankbaarheid te nemen.

www.thelandscapephotoguy.com

Deze foto’s kaderen in het fotoproject LENSscape.