Jeugdboekenmaand

In maart - jeugdboekenmaand - staat in de bib alles in het teken van jeugdboeken en leesplezier.
Zo kan je in bib de borre dan steevast terecht voor koopjes: honderden afgevoerde prentenboeken, boekjes voor eerste lezers, jeugdromans en weetboeken voor slechts een 50 cent per stuk.
Voorts zijn er ook steeds voorleesuurtjes. Daarbij sluiten we aan op het jaarlijks wisselend thema van de jeugdboekenmaand; in 2024 is dat: Sport & spel.

Op zaterdag 2 maart zal daarom volop kunnen worden gespeeld op het grasplein voor bib de borre: met volksspelen als hoefijzer werpen, rekker trekker, sjoelbak, gatenkaas, het tonspel en 'bean toss', of grote gezelschapspellen als vier op een rij, jenga, domino, mikado of een dam- of schaakspel. (En de hele maand zal je enkele van deze gezelschapspelen kunnen spelen in de bib).

Op zaterdag 9 maart kan je in de bib van Korbeek-Lo vanaf 10u30 komen luisteren naar verhalen over sporten (zwemmen, fietsen, turnen, dansen) en spelen en allerlei plezier. 

In de borre kan je voor een gelijkaardig voorleesuurtje terecht op woensdag 20 maart vanaf 14u30.

En op zondag 24 maart is er - niet toevallig tijdens deze jeugdboekenmaand - het nieuwe familiefestival Borresteboven: Hou je het tussendoor graag even rustig: ook dan is de bib er. Vertelster Jo Breda komt met 2 eigen verhalen: 'Tik-tik', over een roodborstje dat de wereld verkent, en 'Zeppelin' (boven de borre??).

En uiteraard zijn alle klassen tijdens de jeugdboekenmaand extra welkom in de bib!