Goods-To-Give (non-food)

Non-foodproducten voor dagelijks gebruik zijn vaak duur, maar niettemin onontbeerlijk om een waardig bestaan te kunnen garanderen.

We denken dan aan hygiëne-, zorg- of onderhoudsproducten, ondergoed, luiers, schoolmateriaal, meubels, uiteenlopend materiaal… . 

Om hieraan tegemoet te komen heeft OCMW Bierbeek een overeenkomst met Goods to Give, een sociale organisatie die non-foodproducten inzamelt bij bedrijven. OCMW Bierbeek bestelt geregeld een aantal producten afkomstig uit de catalogus van Goods to Give. Deze producten worden aan een voordelige prijs ter beschikking gesteld aan groene klanten van de Savooi én aan de cliënten van de sociale dienst. 

Voor wie?

De non-producten van Goods-To-Give zijn beschikbaar voor personen met een sociale klantenkaart van de Savooi. 

Procedure

Indien je een lopend dossier hebt, wordt de aanvraag behandeld door je maatschappelijk werker. 

Indien je geen dossier hebt, kan je een afspraak maken bij de sociale dienst 

 • De maatschappelijk werker voert een sociaal- en financieel onderzoek én gaat na of je aan de voorwaarden voldoet. Bij crisissituaties kan de sociale dienst een uitzondering toestaan. 
 • Bij een positief advies word er voor jou een 'sociale klantenkaart' van de Savooi aangemaakt. Wanneer de klantenkaart klaar is, krijg je van het OCMW of van je maatschappelijk werker een brief, een telefoontje of een sms-bericht. Je sociale klantenkaart ligt dan klaar aan de kassa van de Savooi. 
 • De sociale klantenkaart geeft je heel wat voordelen:
  • Je kan tegen een sociaal tarief inkopen doen in de sociale kruidenier 'Savooi'.
  • Je hebt de toestemming tot de gratis voedselbedeling (FEAD).
  • Je kan tegen een lager tarief 'non-food' producten kopen (Goods to Give)
  • je hebt de mogelijkheid om een diepvriesbrood te kopen voor 1 euro.