Goedkoopste energieleverancier

Elektriciteit en aardgas zijn duurder bij de ene leverancier dan bij de andere. Wil je weten of je te veel betaalt voor je energie? Doe de test en vergelijk de prijzen op www.vtest.be. Zo vind je je goedkoopste energieleverancier.

Vergelijk de prijs minstens jaarlijks en zeker als jouw leverancier zijn tarief verhoogt, om zeker te blijven van de laagste prijs.

Veranderen van energieleverancier

Veranderen van energieleverancier is zeer eenvoudig en kost niets. Leveranciers mogen niet langer een boete of verbrekingsvergoeding aanrekenen bij het verbreken van het contract. Je kunt dus op elk moment veranderen van leverancier. Bovendien kan je voor gas en elektriciteit een verschillende leverancier kiezen, de goedkoopste voor elektriciteit en de goedkoopste voor aardgas.

Als je recht hebt op de sociale maximumprijs heeft, heeft veranderen geen zin. Dan zal je bij elke leverancier hetzelfde betalen. 

Als je toegang hebt tot internet, kunt u zelf de prijzen vergelijken. Als je zelf geen internetaansluiting hebt of wat hulp nodig hebt, zorgt het Wooninfopunt gratis voor een vergelijking van de leveranciers en voor hulp bij het omschakelen.