Geocache "Bier"

Wat is de Biercache van "Bier beek"?

De "Multi Bier Cache" van Bierbeek is een wandelroute waar je een GPS voor nodig hebt. Met gebruik van deze GPS, die je gratis kan ontlenen bij het vrijetijdscentrum de Borre, stap je van het ene waypoint naar het andere. Een waypoint is een plaats waar je informatie moet zoeken zoals een metalen plaatje (=‘tag’) of waar je een vraag moet beantwoorden. De tag is meestal verstopt en je zal dus even moeten zoeken. (Een tag is vaak een ijzeren plaatje waarop een letter en een waarde in gegraveerd is.)

Op elk waypoint zal je dan informatie vinden die je moet noteren. Op het einde van de route heb je alle verzamelde info nodig om tot aan de schat te geraken. De schat is een waterdichte doos en ligt ergens verstopt. Hierin zitten een logboek en een aantal voorwerpen/speeltjes. Het is de bedoeling dat je je (bij)naam en de dag waarop je de toer hebt gedaan, in het logboek schrijft. Je bevindingen of andere leuke commentaar zijn ook zeker welkom! Je mag erna een voorwerp/speeltje uit de doos nemen op voorwaarde dat je iets anders in de doos terug steekt met ongeveer dezelfde waarde. Dit maakt het ook leuk voor een volgende vinder. Let op: als je iets vindt met daarop ‘Travel Bug’, dan laat je dat best in de cache liggen.

Wat heb ik nodig voor deze Cache?
  1. De folder van de Multi Bier Cache van Bierbeek (te downloaden via link op deze webpagina, of gratis af te halen in de borre.)

  2. Een GPS (gratis te lenen in de Borre)

  3. Stevige stapschoenen

  4. Potlood/pen

Hoe start ik?

Je verzamelt aan de parking van de Borre met GPS en je afgeprint blad met de GPS-tocht. Je stelt in je GPS de coördinaten in van waypoint 1. Via de uitleg van je GPS zie je hoe dit moet. Nu lees je op je toestel de richting af en de afstand die je in die richting moet wandelen. Volg je kompas tot je GPS een piep signaal geeft en aantoont dat je op 0 meter van je coördinaat bent. Lees nu in de folder wat je hier moet doen en zoek de tag of los een vraag op. Met de gegevens van de tag of het antwoord op de vraag heb je A kunnen berekenen. Geef nu de coördinaat van waypoint 2 in en wandel ernaar toe. Zo gaat het verder. Na waypoint 17 heb je alle gegevens gevonden die je nodig hebt om de cache formule te ontcijferen. Vul deze formule in en je bekomt de coördinaten van de schat.

De totale wandeling is ongeveer 5,5 km en als bijlage kan je het formulier, als de uitleg over de toestellen die je kan ontlenen terugvinden.

Heb je nog vragen, neem dan contact op met de Borre (016/16 14 00).

Veel plezier!