Mangala

YOGA - Beweeg op je mat en kom tot rust

Yoga kent een rijke en lange geschiedenis. Het woord yoga is afgeleid van het Sanskriet woord yug, dat verenigen of samenbrengen betekent. In India geldt yoga als een van de zes orthodoxe filosofische systemen. Tegenwoordig zijn er heel veel ‘yogastijlen’ maar zowat alle yogastijlen die in het Westen beoefend worden, baseren zich op de asana’s (yogahoudingen) van de hatha yoga.

De basis van de yogalessen bij Mangala is hatha yoga, beïnvloed door de vele bijscholingen waaronder ook Critical Alignment Yoga. De lessen worden op een meditatieve manier gegeven, met de nodige variaties, zodat ze voor iedereen haalbaar zijn.

Dankzij duidelijke instructies begrijp je de essentie van een houding, leer je je aandacht te focussen en je adem te verdiepen. Je wordt je bewuster van je eigen lichaam, je adem, je zintuigen, je gedachten. Hierdoor ga je je meer thuis voelen, niet alleen in je lichaam maar ook in je hoofd. De lessen focussen op relevante thema’s die tijdens het trimester verder uitgediept kunnen worden.

Bij Mangala kun je terecht voor:

Yoga voor absolute beginners: om een degelijke basis op te bouwen

Wekelijkse groepslessen: om verder te verdiepen

Hormoonyoga voor vrouwen: om je hormoonbalans weer in evenwicht te brengen en hormoon-gerelateerde klachten te verminderen

Privélessen: om op een zelf gekozen moment les te volgen, helemaal toegespitst op jouw behoeften en lichaam, kortom: lessen op jouw maat.

Workshops, weekenden en midweeks: om je voor een dag, weekend of langer echt helemaal onder te dompelen in yoga, meditatie, yoga nidra.

Yoga@work: om te investeren in de gezondheid van je medewerkers, om bij te dragen tot een positieve werksfeer en om aan stresspreventie te doen

Docent:

De lessen worden gegeven door Miriam van Gilse,  een enthousiaste en gediplomeerde yogadocente met meer dan 10 jaar leservaring en meer dan 20 jaar eigen yogabeoefening.

Moving into stillness

Contactgegevens

Adres
Oudebaan 6 6, 3360Bierbeek
GSM
0477-408390
E-mail
miriam@mangala.be
Website
https://mangala.be/