East West Photographics

Momenten vangen die niemand ziet en dat delen met anderen: foto’s spreken een universele taal en hebben de kracht om de wereld te veranderen. Foto’s zijn meer dan de kers op de taart bij geslaagde communicatie: ze vormen er een essentieel onderdeel van, en maken soms het verschil. Wat coole pics zijn? Foto’s met een knipoog. Die de juiste boodschap overbrengen terwijl ze een lach op uw gezicht toveren.

Met foto’s heb ik altijd de wereld willen veranderen. Dankzij foto’s heb ik al een flink deel van die wereld gezien. Tsjechië bijvoorbeeld, waar ik in 2005 in Praag documentaire fotografie studeerde aan het wereldvermaarde Famu – als een van de slechts zes buitenlandse studenten die er elk jaar worden toegelaten. Een jaar later opende mijn eerste solotentoonstelling in Boedapest (Hongarije). Over de eerste Belgische kolonie in Guatemala maakte ik een van de eerste interactieve digitale boeken: Verapaz, dat uitvoerig werd beschreven in De Standaard Weekblad. Twintig amateurfotogragen maakten onder mijn leiding een expositie en fotoboek naar aanleiding van 15 jaar verbroedering tussen de gemeente Bierbeek en Oña (Ecuador).

Dichter bij huis maakte en maak ik foto’s en covers voor tientallen boeken, onder meer voor Goesting in Vlaanderen dat de Vlaamse Cultuurprijs 2009 won en Trappist. De zeven heerlijke bieren dat in 2010 in Parijs bekroond werd met de Gourmandprijs als ‘best beerbook of the world’. Drie jaar was ik stadsfotograaf van Antwerpen en sinds 2020 stadsfotograaf van Leuven en ik werkte samen met Toerisme Vlaanderen, Erfgoed Vlaanderen en tientallen andere commerciële en niet-commerciële klanten. 

Contactgegevens

Adres
Koning Albertlaan 27 , 3360Bierbeek
GSM
0474775735
E-mail
jancrab@gmail.com
Website
https://www.xpair.be

Openingsuren

Op afspraak