Voorleesuurtjes

Omdat voorlezen de taalontwikkeling en de fantasie stimuleert. Omdat voorlezen nieuwe werelden opent - niet alleen bij jonge kinderen, maar ook bij kinderen die zelf al lezen. Daarom kan je in de bibliotheek regelmatig voorleesuurtjes beleven. Van oktober tot in de jeugdboekenmaand maart is er in elk van onze beide bibliotheken - in normale omstandigheden - maandelijks een voorleesuurtje.

  • In de bib van Korbeek-Lo vinden de voorleesuurtjes plaats in het vergaderzaaltje naast de bib, op zaterdag. Tijdens de uitleen nemen de voorlezers de kinderen tussen vier en acht jaar mee in hun verhaal. Uiteraard is iederéén welkom om te komen luisteren, ook jongere kinderen, met hun ouders of grootouders. Elk voorleesmoment start om 10u30 en duurt ongeveer drie kwartier duren. Er is vrije in- en uitloop naar de bib.
  • In bib de borre gaan de voorleesuurtjes door achteraan in de bib, op woensdagnamiddag, vanaf 14.30u.

Omdat tijdens deze coronatijden het dragen van een mondmasker in de bib verplicht is, en het weinig opportuun is om daarmee voor te lezen, kunnen er voorlopig helaas geen voorleesuurtjes meer doorgaan. Zodra de toestand weer normaliseert (ach wanneer?), zullen wij graag de kinderen weer proberen te boeien met verhalen.