Werken bovenparking de borre

Gepubliceerd op woensdag 28 april 2021 9.09 u.
Vanaf maandag 3 mei wordt er gewerkt aan de bovenparking (parking 2) bij de borre. Dit brengt heel wat met zich mee.

De bovenparking van de borre wordt heraangelegd. Tijdens de werken wordt de Wijnenberg afgesloten voor alle verkeer. Fietsers kunnen de voetbalterreinen bereiken vanuit de Hoogstraat of vanuit de Speelpleinstraat langs de doorgang achter de sporthal.

Je wagen parkeren doe je op de grote parking (benedenparking) voor het gemeentehuis, ook voor een bezoek aan het wijkkantoor van de lokale politie, sporthal, bibliotheek, het oppikken van kinderen na een training op de sportvelden... De bovenparking en de parking van de Wijnenberg worden immers onbereikbaar. 

In het stukje Speelpleinstraat tussen het gemeentehuis en de Bevekomsestraat wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer toegelaten. Let daar goed op voor tegenliggers!

De halte van De Lijn in de Speelpleinstraat wordt tijdelijk geschrapt. De eindhalte wordt de halte Bierbeek Gareelmaker in de Hoogstraat, waar de parking wordt vrij gehouden als keerpunt en wachtzone voor de bussen.

Het belooft druk te worden op de piekmomenten: neem de fiets of komt te voet. Als je toch met de wagen langskomt, wees dan voorzichtig en hoffelijk! 

Deze werken zullen vermoedelijk duren tot het bouwverlof in de 2e week van juli.