Hoe geraak je naar het vaccinatiecentrum?

Vaccinatie is de belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten. Vaccinatie kan voorkomen dat je zwaar ziek wordt en dat je ander mensen besmet. Doe het dus voor jezelf en doe het voor elkaar.

Waar wordt er gevaccineerd?

Inwoners van Bierbeek zullen zich kunnen laten vaccineren in gemeenschapscentrum De Roosenberg aan het Zoetwater in Oud-Heverlee. Maurits Noëstraat 15, Oud-Heverlee. 

Hoe geraak je er?

Voor mensen die minder mobiel zijn, is ondersteuning mogelijk om de verplaatsing naar het centrum te maken.

Pols bij je familie, vrienden, buren of kennissen om je naar het vaccinatiecentrum te brengen. Kan niemand uit je netwerk je naar het centrum brengen? 

Dan kan je beroep doen op de diensten van je mutualiteit, Minder Mobielen Centrale of taxidienst.

Rolstoelgebruikers nemen best contact op met vzw Mobiel (www.vzwmobiel.be/dav of 016 20 53 83). Ook als je geen lid bent kan je van de diensten van de vzw gebruikmaken voor vervoer van en naar het vaccinatiecentrum. De prijs bedraagt € 8 per rit (heen en terug). 

Vrijwilligers staan ook klaar voor vervoer van en naar het vaccinatiecentrum. Contacteer het OCMW op het nummer 016 46 10 74. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 12 en van 14 tot 16.30 uur. Hiervoor betaal je € 8 per rit (heen en terug). 

Voor andere hulpvragen (boodschappen, een babbel ...) kan je terecht bij Bierbeek helpt! op het nummer 016 46 14 00.

Thuis vaccinatie voor beperkte groep 

Thuisvaccinatie of vaccinatie via de huisarts zal voor een beperkte doelgroep georganiseerd worden. Neem hierrond contact op met je huisarts. Meer info hierover vind je op www.laatjevaccineren.be/wie-waar-en-wanneer/vaccinatie-thuis

Meer info

Wens je nog meer informatie over de coronavaccinatie? www.laatjevaccineren.be/covid-19

Alle gegevens die verzameld worden in functie van het vervoer naar het vaccinatiecentrum worden verwerkt volgens onze privacyverklaring. Die kan je nalezen op www.bierbeek.be/privacy-gdpr-cookies.