Verkiezingen 26 mei 2019

Op zondag 26 mei zijn er verkiezingen voor het Vlaams, federaal en Europees parlement. De stembureaus zijn op 26 mei geopend van 8 u tot 16 u in de gemeentelijke sporthal.

Wij kiezen met de stemcomputer. Vraag gerust uitleg aan de dienst Burgerzaken als je niet meer weet hoe het gaat. Je vindt ook een filmpje op www.verkiezingen.fgov.be.

Over de organisatie van de verkiezingen handelt het politiebesluit van de gouverneur (pdf hieronder).

Met de velo naar het kiesburo

Bij de vorige verkiezingen merkten we dat het talrijke autoverkeer opstopte in de Dorpsstraat en Hoogstraat. Vandaar dat het gemeentebestuur iedereen oproept om zo veel mogelijk met de fiets naar het stembureau te komen. Of gebruik het gratis busvervoer, waarvan je de uurregeling hieronder kan vinden. En, als je toch met de auto wil komen, probeer dan te carpoolen met familie of buren.

Oproepingsbrief niet ontvangen?

Heb je voor 12 mei je kiesbrief niet gekregen (of heb je hem toevallig verloren), dan kan je een duplicaat aanvragen bij de dienst Burgerzaken tot op de dag van de verkiezingen zelf.

Ben je verhinderd?

In België bestaat opkomstplicht. Je moet een bewijs voorleggen als je niet kan komen stemmen en je kan dan een volmacht geven aan iemand anders. Lees hierover meer in de tabbladen hieronder.