Verkeersinfo: Pellenbergstraat onderbroken

Gepubliceerd op maandag 29 juli 2019 9.16 u.
Vanaf augustus is de Pellenbergstraat in Lovenjoel afgesloten.

Vanaf augustus zijn belangrijke Aquafin-werken gestart op de as Pellenbergstraat (Lovenjoel) en Ganzendries (Pellenberg). Nadien zal de straat heraangelegd worden met fietspaden. Ook op de Tiensesteenweg wordt nog gewerkt. Daar wordt soms gewerkt met verkeerslichten om het verkeer veiliger te laten verlopen.

Doorgaand en zwaar verkeer over grote afstand wordt aangeraden om de E 40 en E 314 te nemen en via Leuven en Tienen te rijden. Er is een plaatselijke omleiding voorzien (voor wagens tot 3,5 ton!) via Boutersem (Aarschotsebaan) naar Drogenhof, Heide en zo verder naar Lubbeek dorp. Ook het verkeer naar het UZ Pellenberg moet via Pellenberg dorp of Lubbeek.

Fietsers en voetgangers kunnen voorzichtig de werken voorbij. Doorgaand fietsverkeer wordt evenwel aangeraden om de (parallelle) Varenberg en Bieststraat te volgen.

Wie in de Pellenbergstraat woont, wordt op de hoogte gehouden van het feit of en wanneer men toegang heeft tot zijn woning.

Andere werken

In de Heerbaan (Lovenjoel) wordt, nadat de nutsmaatschappijen hun werken beëindigd hebben, het voetpad heraangelegd.

Er zijn dakwerken aan een privé-woning vooraan in de Stationsstraat (Lovenjoel). Omwille van de verkeersveiligheid aan het kruispunt wordt het verkeer NAAR Tiensesteenweg tijdelijk omgeleid langs de Keizerstraat. Deze plaatselijke omleiding duurt zolang de aannemer bezig is.

In de Krijkellaan en Eikeboomlaan in Korbeek-Lo worden nieuwe voetpaden gelegd. Omdat dit doodlopende straten zijn, zal de verkeershinder minimaal zijn. Inwoners worden er door de aannemer geïnformeerd.