Verkeersinfo: Pellenbergstraat onderbroken

Gepubliceerd op maandag 29 juli 2019 9.16 u.
Vanaf maandag 12 augustus is de Pellenbergstraat in Lovenjoel afgesloten.

Vanaf 12 augustus starten belangrijke Aquafin-werken op de as Pellenbergstraat (Lovenjoel) en Ganzendries (Pellenberg). Nadien zal de straat heraangelegd worden met fietspaden. Ook op de Tiensesteenweg wordt nog gewerkt. Daar gebeurt de doorgang voorlopig nog met verkeerslichten.

Doorgaand en zwaar verkeer over grote afstand wordt aangeraden om de E 40 en E 314 te nemen en via Leuven en Tienen te rijden. Er is een plaatselijke omleiding voorzien (voor wagens tot 3,5 ton!) via Boutersem (Aarschotsebaan) naar Drogenhof, Heide en zo verder naar Lubbeek dorp. Ook het verkeer naar het UZ Pellenberg moet via Pellenberg dorp of Lubbeek.

Fietsers en voetgangers kunnen voorzichtig de werken voorbij. Doorgaand fietsverkeer wordt evenwel aangeraden om de (parallelle) Varenberg en Bieststraat te volgen.

Wie in de Pellenbergstraat woont, wordt op de hoogte gehouden van het feit of en wanneer men toegang heeft tot zijn woning.

Andere werken

Van maandag 19 augustus zal de Watergroep aanpassingswerken doen aan de waterleiding in de Heerbaan (Lovenjoel). Hierdoor zal de toegang tot Pakeshof moeilijk kunnen verlopen maar blijft wel mogelijk.

Op de Hoegaardsesteenweg (Opvelp) zijn er naast de straat werken van Watering Velpedal. Ter plaatse wordt de doorgang geregeld met verkeerslichten. Deze werken zijn normaal tot einde augustus.

In de Krijkellaan en Eikeboomlaan in Korbeek-Lo worden nieuwe voetpaden gelegd. Omdat dit doodlopende straten zijn, zal de verkeershinder minimaal zijn. Inwoners worden er door de aannemer geïnformeerd.