Tabletlessen e.a.

Zowel in het voor- als in het najaar kan je in de bib terecht voor digitale bijscholing: lessen over hoe je tablet of smartphone optimaal te gebruiken, hoe je (betere) foto's kan maken ermee, over internetbankieren en betaalapps, over digitale trends of bellen via Internet... 

Dit zijn de infosessies en workshops van het najaar:

Aan de slag met Canva 

Het ontwerpen van mooi beeldmateriaal (voor een feestelijke uitnodiging, voor kerstkaartjes, als omslagfoto voor je facebookpagina) wordt soms uitbesteed aan dure grafisch ontwerpers. Nochtans kan je dit ook eenvoudig en snel zelf doen, dankzij enkele webtools.
In deze workshop gaan we dieper in op Canva, een gebruiksvriendelijke website, met een overvloed aan kant-en-klare sjablonen, maar evengoed de nodige functionaliteiten om een afbeelding volledig zelf op te bouwen. (Canva is zoals de meeste tools in dit genre “freemium”: de basismogelijkheden zijn gratis, slechts gevorderde opties zijn betalend.)
Breng zeker je tablet / smartphone of laptop mee!
Maandag 19 oktober, 9-12u.

Digitaal op reis - websites en apps die je vakantie verrijken

Tegenwoordig zijn er heel wat digitale tools die je vakantie wat aangenamer kunnen maken. Zoek het ideale hotel via vergelijkingssites zoals Trivago. Ontdek verrassende plekjes via de app Layar. Doe aan geocaching met je (klein)kinderen. Weet wanneer je een paraplu nodig hebt via weersites zoals Buienradar. Hou contact met het thuisfront via Skype. Deel je vakantiekiekjes via Flickr. Of lees e-boeken via je tablet of e-reader. Tijdens deze infosessie komt dit alles en nog veel meer aan bod. Met heel wat interessante websites, tools, apps en digitale weetjes in de aanslag ben je perfect voorbereid op je volgende vakantie.
Dinsdag 20 oktober, 9-12u.

Fake news - Wat mogen we nog geloven?

Geloof jij alles wat je leest op het internet en/of in je mailbox? De laatste jaren moeten we steeds meer op onze hoede zijn voor fake news, “phishing mails” en “hoaxes” op sociale media.
In deze infosessie gaan we dieper in op de problematiek van valse berichten. We bekijken enkele nieuwe technologieën die het toelaten om nieuws te manipuleren, zoals fotobewerking en stemmanipulatie. We leren ook alles over het facebook-algoritme en de daarmee verbonden filter, die onze blik op de wereld via sociale media bepalen.
Woensdag 21 oktober, 9-12u.

Grote schoonmaak op je smartphone of tablet

In deze workshop ruimen we onze smartphone of tablet grondig op. We bekijken hoeveel schijfruimte de harde schijf van ons toestel heeft en hoeveel er nog vrij is. We maken plaats vrij door apps, foto's en andere data te wissen. We bekijken de mogelijkheid om de capaciteit van de harde schijf uit te breiden met een SD-kaart, en hoe dat dan precies werkt. En we gaan ook dieper in op het nut van virus- en malwarescanners op onze mobiele toestellen.
VOLZET

Foto's maken met je smartphone of tablet

Steeds vaker zie je mensen foto's nemen met hun smartphone of tablet. Heb jij de camera al gebruikt? Of wil je graag meer weten over wat je achteraf met die foto's kan doen? Breng dan je toestel mee en we gaan er gewoon mee aan de slag. Je leert alles over pixels en bytes, krijgt tips over hoe je perfecte foto's neemt, hoe je ze op je pc overzet, of ze door mailt. En we demonstreren enkele apps waarmee je speciale foto's kan maken.
VOLZET

Elke les, workshop of infosessie kost slechts 5 euro.
De lessen gaan door in de raadszaal van het gemeentehuis (ingang via de borre; let op de verplichte looprichting).
Inschrijven kan via de webwinkel, telefonisch op 016 46 14 00 of via mail inschrijving@deborre.be.