Tabletlessen e.a.

Zowel in het voor- als in het najaar kan je in de bib terecht voor digitale bijscholing. In november zijn alvast weer volgende lessen en infosessies gepland.

Haal meer uit je Android-tablet of smartphone

Je hebt pas een Android-tablet of smartphone gekocht, maar je weet niet goed wat je er allemaal mee kan? Of je hebt je toestel al wel even, maar je wil er toch wat meer meedoen dan surfen op het web? In deze workshop leren we de basisfunctionaliteiten van onze tablet: connecteren, downloaden, instellingen, updates, enz. Je krijgt heel wat tips om je toestel efficiënt te beheren, en ook enkele nuttige apps.
Twee lessen: op 7 en 8 november, van 9 tot 12u. VOLZET

Haal meer uit je Ipad of Iphone

Het zelfde als hierboven, maar dan voor bezitters van een Apple-tablet of Iphone.
Twee lessen: op 12 en 14 november van 9 tot 12u.

Internetbankieren en betaalapps

Facturen betalen, geld overschrijven, bankrekeningen beheren of verzekeringen opvolgen, het kan allemaal online. In deze infosessie demonstreren we de mogelijkheden van internetbankieren, en leggen we uit hoe je via je pc de stand van je rekeningen bekijkt en overschrijvingen uitvoert. We tonen ook enkele handige tools, zoals Doccle en Zoomit, om je facturen digitaal te ontvangen en af te rekenen. Daarnaast gaan we ook dieper in op de werkwijze van bank-apps voor smartphone en tablet, en leren we mobiel betalen via de Bancontant-app. Doorheen de infosessie krijg je ook heel wat tips over de veiligheid van al deze online diensten.
Op donderdag 7 november, van 13 tot 16u.

Foto's maken en bewerken met je smartphone of tablet

Steeds vaker zie je mensen foto’s nemen met hun smartphone of tablet. Heb jij de camera van je mobiel toestel al gebruikt, of wil je graag wat meer weten over wat je achteraf met die foto’s kan doen? Breng dan je toestel mee en we gaan er gewoon mee aan de slag. Je leert alles over pixels en bytes, krijgt tips over hoe je perfecte foto’s neemt, hoe je ze op je pc overzet, of ze door mailt. We gaan ook dieper in op het bewerken van foto’s via onze tablet of smartphone: foto’s bijsnijden, de belichting corrigeren, een filter toepassen, enz.
Op donderdag 14 november, van 13 tot 16u. VOLZET

Bellen via internet

Kom je wel eens in het buitenland en wil je contact houden met je familie? Wonen je kinderen en/of kleinkinderen ver weg en wil je hen niet enkel bellen maar ook eens 'zien'. Skype laat je toe om gratis via het internet te 'videobellen' met anderen. Je hoort niet alleen je gesprekspartner, je kan hem of haar ook zien. Daarnaast kan je tegen een goedkoop tarief ook naar 'vaste' nummers bellen. In deze infosessie leggen we je de basismogelijkheden van Skype uit, en demonstreren we de tool op pc, tablet en smartphone. We tonen ook kort enkele alternatieven.
Op donderdag 28 november, van 9 tot 12u.

Digitale trends

We leven in een wereld terechtgekomen vol digitale gadgets, apps en sociale netwerken. We hebben eindelijk Facebook onder de knie, maar dan gaat het alweer over Pinterest of Snapchat…In deze infosessie krijgen we een overzicht van de laatste nieuwe trends op digitaal vlak. Van Windows 10 tot de meest gedownloade apps, van de nieuwste google-tools, tot trending applicaties zoals Tinder.
Op donderdag 28 november, van 13 tot 16u.

Elke les, workshop of infosessiekost slechts 5 euro en vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis (ingang via de borre).
Inschrijven kan via de webwinkel, telefonisch op 016 46 14 00 of via mail inschrijving@deborre.be. Je inschrijving is pas gegarandeerd na betaling.