Tabletlessen e.a.

De bib organiseert ook regelmatig cursussen, workshops of infosessies rond digitale kennis. 
In het najaar staan volgende sessies op de agenda:

 • woensdag 21 november
  • 9-12u: Haal meer uit je Android-tablet (les 1)
   Je hebt pas een Android-tablet of smartphone gekocht, maar je weet niet goed wat je er allemaal mee kan? Of je hebt je toestel al wel even, maar je wil er toch wat meer meedoen dan surfen op het web? In deze workshop leren we de basisfunctionaliteiten van onze tablet: connecteren, downloaden, instellingen, updates, enz. Je krijgt heel wat tips om je toestel efficiënt te beheren, en ook enkele nuttige apps.
  • 13-16u: Digitale trends
   De laatste tien jaar zijn we in een wereld terechtgekomen vol digitale gadgets, apps en sociale netwerken. We hebben eindelijk Facebook onder de knie, maar dan gaat het alweer over Pinterest of Snapchat. In deze infosessie krijgen we een overzicht van de laatste nieuwe trends op digitaal vlak. Van Windows 10 tot de meest gedownloade apps, van de nieuwste google-tools, tot trending applicaties zoals Tinder.
 • donderdag 22 november
  • 9-12u: Haal meer uit je Android-tablet (les 2)
   (zie hierboven: vervolgles)
  • 13-16u: Foto's maken en bewerken met je smartphone of tablet
   Steeds vaker zie je mensen foto’s nemen met hun smartphone of tablet. Heb jij de camera van je mobiel toestel al gebruikt, of wil je graag wat meer weten over wat je achteraf met die foto’s kan doen? Breng dan je toestel mee en we gaan er gewoon mee aan de slag. Je leert alles over pixels en bytes, krijgt tips over hoe je perfecte foto’s neemt, hoe je ze op je pc overzet, of ze doormailt naar een kennis of familielid. We gaan ook dieper in op het bewerken van foto’s via onze tablet of smartphone: foto’s bijsnijden, de belichting corrigeren, een filter toepassen, enz.
 • dinsdag 11 december
  • 9-12u: Tabletcafé: al je vragen over je I-pad (Apple)
   Je hebt al enige tijd een I-pad of I-phone, je kan er al aardig mee overweg, maar zit toch nog met vragen? Dan is deze sessie iets voor jou. Want al je vragen kan je stellen aan specialiste Ilse. Antwoord gekregen? Het staat je vrij te vertrekken wanneer je wil. Maar misschien kan je nog wat leren uit de vragen van andere deelnemers…?
 • donderdag 13 december
  • 9-12u: Tabletcafé: al je vragen over je Android-tablet
   (zoals hierboven bij I-pad, maar nu voor gebruikers van een Android-tablet)
  • 13-16u: Internetbankieren en betaalapps
   Facturen betalen, geld overschrijven, bankrekeningen beheren of verzekeringen opvolgen, het kan allemaal online. In deze infosessie demonstreren we de mogelijkheden van internetbankieren, en leggen we uit hoe je via je pc de stand van je rekeningen bekijkt en overschrijvingen uitvoert. We tonen ook enkele handige tools, zoals Doccle en Zoomit, om je facturen digitaal te ontvangen en af te rekenen. Daarnaast gaan we ook dieper in op de werkwijze van bank-apps voor smartphone en tablet, en leren we mobiel betalen via de Bancontant-app. Doorheen de infosessie krijg je ook heel wat tips over de veiligheid van al deze online diensten.

Elke les, workshop of infosessie kost slechts 5 euro. In november gaan ze door in vergaderlokaal 4 van de borre, in december in de raadszaal van het gemeentehuis.
Inschrijven kan via de webshop, telefonisch op 016 46 14 00 of via mail inschrijving@deborre.be 
Je inschrijving is pas gegarandeerd na betaling.