Seniorenadviesraad (t.e.m. 2018)

Bierbeek wil werk maken van inspraak van zijn oudere inwoners. Daarom bestaat er in Bierbeek een actieve seniorenadviesraad (SAR).

Doelstelling van de SAR

De SAR wil werken rond het ouderenbeleid van de gemeente Bierbeek. We willen daarbij alle senioren betrekken, wie in een vereniging actief is en wie dat niet kan of niet wil. De SAR wil het aanspreekpunt van alle seniorenverenigingen zijn en het officiële doorgeefluik naar de gemeenteraad toe.

Samenstelling van de SAR

De SAR is pluralistisch samengesteld en wil een afspiegeling zijn van de diversiteit van de Bierbeekse bevolking ouder dan 55 jaar. Wie mee wil werken, is nog steeds welkom. Geregeld zal de SAR op deskundigen een beroep doen om zijn adviezen aan de gemeenteraad vakkundig te ondersteunen.

Activiteiten

De SAR publiceert regelmatig in In&Uit Bierbeek en op deze website. Ook organiseert de SAR regelmatig, al dan niet in samenwerking met de ouderenverenigingen, informatieve activiteiten. Meer info over de SAR bij:

  • Pol Vanden Bempt, voorzitter van de SAR Bierbeek - tel: 016 46 02 90 - 0476 33 76 48pol.vanden.bempt@telenet.be
  • Liebrecht Salen, secretaris van de SAR Bierbeek - gemeentehuis - tel: 016 46 87 84  - info@bierbeek.be

Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2018 hebben de SAR en de Welzijnsraad een memorandum geschreven aan alle politieke partijen. U vindt de link hier onderaan.