Savooi nu ook open op dinsdag

Gepubliceerd op donderdag 16 februari 2023 15.48 u.
Vanaf 7 maart is Sociale Kruidenier De Savooi ook geopend op dinsdagavond. Van 17 tot 19 uur kan je er terecht voor al je sociale en solidaire aankopen.

In de winkel werken we met 2 prijzen. Solidaire klanten betalen een scherpe marktprijs. Doordat zij ook in De Savooi komen winkelen, kunnen wij meer producten aanbieden aan mensen met een beperkt budget.

Heb je nood aan een sociale klantenkaart?

  • De maatschappelijk werkers van de sociale dienst houden een klein financieel onderzoek om te kijken of je in aanmerking komt.
  • Mensen met een verhoogde tegemoetkoming kunnen hun sociale klantenkaart rechtstreeks aanvragen in De Savooi. Breng een attest van je ziekenfonds binnen (max. 3 maanden oud).

Waarom boodschappen in de Savooi?

  • Je vindt er een ruim assortiment aan vers fruit en groenten, verpakte voeding, onderhouds- en verzorgingsproducten.
  • De Savooi zet ook in op het verkleinen van de afvalberg en het wegwerken van voedselverspilling. We verkopen af en toe producten die einde reeks zijn, dicht tegen de houdbaarheidsdatum zitten of schoonheidsfoutjes hebben.

Koffie, soep en warme babbels 

De Savooi is meer dan een winkel. In onze ontmoetingsruimte zorgen onze vrijwilligers voor een warm onthaal. Je schuift mee aan tafel voor een gezellige babbel met een kop koffie of soep. Daarnaast organiseren we vanuit De Savooi regelmatig activiteiten zoals creatieve workshops, seizoensactiviteiten en 4 keer per jaar een herstelcafé.

Vrijwilligers welkom!

De Savooi wordt gedragen door een enthousiast team van vrijwilligers én door bewoners van De Lovenier en Sint-Kamillus. Ze staan in voor allerlei taken zoals het onthaal en bedienen van klanten, verwerken van de bestellingen, zorgen voor soep en ander lekkers… Kortom voor de dagelijkse werking van de winkel! Interesse om mee te werken? Spring binnen in de winkel en stel je kandidaat!

Meer info vind je op: www.bierbeek.be/sociale-klantenkaart-savooi en www.bierbeek.be/savooibierbeek