Openbare werken mei - juni 2020

Gepubliceerd op dinsdag 7 april 2020 8.57 u.
Einde april zijn Aquafinwerken gestart in de Neervelpsestraat. Ook de andere openbare werken in Lovenjoel worden weer opgestart.
Aquafinwerken Bovenheide

Er wordt een nieuwe leiding gelegd van de KWZI Vinaafstraat door de velden tot de watertoren. In de Neervelpsestraat wordt een gescheiden riolering aangelegd vanaf het kruispunt met de Lovenjoelsestraat tot huisnummer 30. De Neervelpsestraat wordt dus onderbroken en ook de Lovenjoelsestraat loopt dood aan het kruispunt. De werken starten na Pasen op maandag 20 april en duren tot 12 juni.

De meest eigenaars kunnen hun woning bereiken en ook fietsers en voetgangers kunnen door. Doorgaand verkeer moet omrijden via Neervelp en Opvelp. De bussen van De Lijn 8 zullen gedurende de werken beperkt worden tot aan Bremt kapel.

Aquafinwerken Lovenjoel

Ook in de Pellenbergstraat (en aansluitend Ganzendries) zijn de werken terug bezig. De straat blijft nog afgesloten en er is een omleiding voor doorgaand verkeer via Drogenhof, Heide naar Lubbeek centrum.

Momenteel is men bezig met het uitbreken van de boordsteken. Vanaf 11 mei wordt het fietspad uitgebroken ter hoogte van de Stationsstraat. Verkeer van en naar Lovenjoel zal gedurende 2 dagen een omleiding moeten volgen via de Keizerstraat-Stationsstraat.

Op de Tiensesteenweg worden ook betonplaten uitgebroken tussen de Pastoriestraat (Korbeek-Lo) en RGT cars. Tijdens deze werken worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst. Let ook op: er is tijdelijk een klein niveauverschil, rij niet te snel!
Begin juni worden dan ook de putdeksels vervangen, waarna er asfalt zal gelegd worden. Dit gebeurt 's nachts zodat de hinder beperkt zal zijn.

Andere werken

Tot slot zijn de werken aan de Hoegaardsesteenweg (richting Meldert) heropgestart. Daar wordt het verkeer geregeld met werflichten.