Oproep kandidaten Noodkoopfonds

Gepubliceerd op donderdag 20 oktober 2022 11 u.
OCMW Bierbeek renoveert, samen met de dienst renovatiebegeleiding van de provincie en Energiehuis IGO, vijf noodkoopwoningen.

Dit zijn woningen die gekenmerkt worden door structurele problemen op het vlak van veiligheid, gezondheid en/of woonkwaliteit én waaraan belangrijke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd:

  • die gericht zijn op een verbetering van de energieprestaties, gecombineerd met structurele en bouwfysische ingrepen 
  • die tot doel hebben om de woning te laten beantwoorden aan de elementaire vereisten van veiligheid, gezondheid en woningkwaliteit, vermeld in de Vlaamse Codex Wonen 
  • waarvan de financiering via een marktconforme lening aanleiding zou geven tot afbetalingsproblemen voor de eigenaar-bewoner(s), aangetoond in een solvabiliteitsonderzoek door het OCMW.

Indien jouw huidige woning jouw enige eigendom is, je inkomen niet te hoog is en een onderzoek bevestigt dat lenen bij een reguliere bank onhaalbaar is, kom je mogelijks in aanmerking om een renteloze lening aan te gaan van 25.000 euro, terug te betalen na 20 jaar (eventueel in schijven).

Neem contact op met het Woonloket van Bierbeek, wij zoeken samen uit of deze lening jou kan helpen in het verbeteren van de woningkwaliteit. Je kan ons bereiken via woonloket.bierbeek@igo.be of op 0496 25 85 17.