Een nieuwe bank in je buurt?

Gepubliceerd op donderdag 1 oktober 2020 14.14 u.
Een bankje op je straat: om op te zitten, te mijmeren, een boek te lezen, op adem te komen, te genieten van het landschap of van de sterrenhemel, voorbijgangers te groeten, vogels of insecten te bekijken?

Een bankje om mensen te ontmoeten, met je lief af te spreken, op de bus te wachten, samen over het weer, de politiek of de koers te babbelen, of (zoals deze zomer) om naar een leuke podcast te luisteren…

In Bierbeek staan tientallen zitbanken: onder de kerktoren, op wandelwegen, aan bushaltes. De Welzijns-Ouderenraad (WOR) Bierbeek heeft de zitbanken allemaal opgelijst. Maar misschien worden ze niet gebruikt, staan ze niet op de 'juiste' plaats of kunnen er nog banken bij geplaatst worden.

De WOR wil samen met het gemeentebestuur een wensenplan opstellen, waarop aangeduid staat waar er best nieuwe banken geplaatst worden. Hierbij zullen we rekening houden met zitcomfort, inplanting op loopafstand van winkels of diensten en met de natuur- en erfgoedwaarde van de omgeving. En tot slot: de nieuwe bank zou een meerwaarde moeten zijn voor de sociale cohesie in de buurt.

Daarom wil de gemeente graag alle Bierbekenaren bij de opmaak van dit wensenplan betrekken. Hier vind je een overzicht met alle rustbanken in onze gemeente (pdf).

Is er ergens een plekje waar jij denkt dat een zitbank zou mogen komen? Of staat er ergens een zitbank teveel? Heb je nog een ander idee over hoe die zitbank er moet/kan uitzien? Laat het ons weten en wij nemen het op in de lijst. Neem misschien ook een foto van de plaats. 

Neem gerust contact op met info@bierbeek.be – 016 46 87 84.