Jong Geweld(ig)

De Bierbeekse jeugdraad en de borre vrije tijd slaan de handen in elkaar en organiseren op zaterdag 14 oktober een nieuw initiatief voor de lokale jeugdverenigingen. JONG GEWELD(IG) combineert een vormingsmoment voor jeugdleiders met een fuif voor alle Bierbeekse jongeren. Niet toevallig is het dan bijna dag van de jeugdbeweging.

Inschrijven is gratis en kan tot 5 oktober. Kan je niet naar de vormingen komen? Dan ben je later natuurlijk ook welkom in de Kata!

Schrijf je hier gratis in!

Op het programma:

18u30: EAT/MEAT

Hotdogs, een drankje en goed gezelschap!

19u30 - 21u30: LEARN

Je kan kiezen voor een van de volgende sessies: 

  • Moeilijke situaties

Iedereen komt weleens een moeilijke situatie met kinderen tegen. Deze sessie geeft je de handvaten om hier beter mee om te gaan. Hoe praat je met een kind? Hoe kan je je kinderen betrekken bij je werking? Wat als het misloopt? We staan stil bij grensoverschrijdend gedrag en manieren van aanpak. Er is zeker ruimte voor eigen inbreng, uitwisseling en vragen rond situaties waar je niet wist hoe je best reageerde. Deze sessie wordt gegeven door Koning Kevin.

  • Spelconcepten en grote spelen

In deze vorming doorgronden we de geheimen van spelconcepten en grote spelen. We geven concrete tips & handvaten om geweldige grote spelen te maken. We leren een flexibele methode aan om spelen te maken en ervoor te zorgen dat je niet in clichés vervalt. Als kers op de taart coachen we jullie om zelf een groot spel te maken dat je niet snel zal vergeten. Deze sessie wordt gegeven door Vormpijl.

  • Uitwisseling (vanaf 3 jaar ervaring)

Wat zijn de sterktes van je jeugdbeweging en waar worstelen jullie mee? Hoe zit dat bij de andere Bierbeekse verenigingen? Tijdens deze sessie nemen we de tijd om good practices uit te wisselen aan de hand van verschillende methodieken. Er is ook ruimte om input te geven over de rol van de gemeente of de jeugdraad: kampvervoer, evenementen, infrastructuur, de uitleendienst, Jong Geweld(ig) 2024, subsidies, ... Het geheel wisselen we af met... een spelleke natuurlijk! Deze sessie wordt gegeven door de dienst vrije tijd.

22u: SHOW

Geniet van een optreden van de enige echte WAISEE.

22u30: DANCE

Dj's van de verschillende jeugdbewegingen wisselen elkaar af achter de draaitafel.

Om 21.30 u start de fuif in jeugdhuis KatastrooV met op het programma DJ’s van de jeugdverenigingen zelf. Lokaal talent Waisee trapt de avond af met een spetterende show. Afkomstig uit Lovenjoel, maar intussen gekend tot helemaal in Zuid-Korea. Laat JONG GEWELD(IG) maar komen!