Het Groot Dictee heruitgevonden

Ben je een liefhebber van taal en heb je zin in een avond plezier? Dan is Het Groot Dictee Heruitgevonden iets voor jou! Want het is een gevarieerd taalspel, speelser dan het oude bekende dictee. Spelling blijft een onderdeel, maar feitelijk is slechts één alinea een traditioneel dictee. En dat zit niet volgepropt met de meest ongebruikelijke woorden die mijlenver afstaan van het dagelijkse taalgebruik. (De tekst is afgestemd op het niveau van einde middelbaar onderwijs).
Het tweede deel is dan een dictee in spelvorm: door de juiste schrijfwijze te kiezen uit verschillende mogelijkheden sprokkel je letters, waarmee je een zo lang mogelijk woord vormt. Beide onderdelen leveren een winnaar op. Bij gelijk resultaat spelen we verder…
Het mag al duidelijk zijn: dit is een dictee voor een breed publiek. Heb je geen zin om deel te nemen, maar wil je toch komen kijken: ook supporters zijn welkom!

Op vrijdag 7 december speelden wij, gelijktijdig met meer dan 50 andere bibliotheken, de eerste editie van dit Dictee Heruitgevonden.
De tweede editie is weer gepland op de eerste vrijdag van december, dus op 6 december 2019. Hou alvast die datum vrij: het is een leuke uitdaging, én er zijn mooie prijzen te winnen...

('Het Groot Dictee heruitgevonden' is een idee van bibliotheek Mechelen).