Het bankje

Wat?

Samen met de organisatie ‘Open doek’, de koepelorganisatie voor het amateurtheater in Vlaanderen en Brussel organiseert de gemeente Bierbeek ‘Het bankje’, een splinternieuw podcasttheaterproject dat te beluisteren valt op 15 bankjes, verspreid over de gemeente.

In de Podcast ‘Het Bankje’ ben je als toevallige voorbijganger getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit.

Om dit zomerse project - naar een idee van Wim Chielens - te verwezenlijken, brachten Open Doek we verschillende disciplines uit de amateurkunsten samen: theatermakers en acteurs, schrijvers en visueel-grafische talenten. Allen samen hebben meer dan 100 amateurkunstenaars meegewerkt aan de podcast met 20 verschillende dialogen.

Wanneer?

De podcasts zijn te beluisteren van 15 juli tot 31 augustus.

Op verschillende manieren

Je kan deze bankjes op verschillende manieren 'beleven':

- als toevallige passant: kom je toevallig zo'n bankje met QR-code tegen? aarzel dan niet om ze in te scannen en het verhaal te beluisteren.

- als actieve zoeker: ga op zoek naar alle (of toch verschillende) podcasts. De bankjes zijn verspreid over de verschillende deelgemeentes. Gebruik het document 'HET BANKJE foto's en locaties' om ze te vinden.

- als eeuwige winnaar en kenner van je gemeente: Wie vindt de 15 bankjes door alleen naar de foto te kijken. Ga jij de uitdaging aan? Gebruik dan het document 'HET BANKJE zoektocht'. Daarop vind je dus alleen de foto's. Ga op zoek naar de bankjes en luister natuurlijk ook naar de podcasts.

- als sportieve nieuwsgierige: maak een fietstocht langs de meerderheid van de podcast-bankjes. Op het document 'HET BANKJE fietsroute' staat een route van 24 km langs 9 tot 11 bankjes. Onderweg zijn er ook 4 cafés. Hieronder vind je de route op Google Maps