Help jij mee aan de vaccinatiecampagne?

Gepubliceerd op donderdag 28 januari 2021 14.21 u.
Vaccinatiecentrum de Roosenberg is in volle opbouw, om de vaccinatiecampagne vlot te laten verlopen zijn wij op zoek naar tal van vrijwilligers. Interesse? Lees dan zeker verder!

Alle informatie over het vaccinatiecentrum is te vinden op www.vcderoosenberg.be.

Vanaf maart krijgen meer dan 35.000 inwoners van Bierbeek, Huldenberg, Lubbeek en Oud-Heverlee een coronavaccin toegediend in het vaccinatiecentrum De Roosenberg. De opbouw van het centrum is volop bezig en stilaan krijgen we zicht op de nodige medewerkers om alles vlot te laten verlopen.

Voor het onthaal, logistieke taken en het begeleiden van mensen naar de juiste vaccinatielijn zijn helpende handen nodig. Hoeveel medewerkers er precies nodig zijn en wanneer is nog niet bekend. Help je graag mee? Aanmelden kan al, we houden je kandidatuur bij en contacteren je zodra de planning vorm krijgt. 

Ook voor het toedienen van de vaccins wordt beroep gedaan op vrijwilligers, hierbij is een medische achtergrond verplicht. Ben jij medisch geschoold en help je graag mee? Twijfel niet en stel je kandidaat!

Vrijwilligers voor het vaccinatiecentrum melden zich aan via de Eerstelijnszone Leuven Zuid. Ik meld mij aan als vrijwilliger.

Let wel, als vrijwilliger in het vaccinatiecentrum, verwachten we dat je minimaal 2 tot 7 shiften per week kan invullen, voor een periode van 6 weken. Elke dag wordt verdeeld in 2 shiften van 4 uur. Dit betekent dat je minstens 8 uur per week kan meewerken en dit 6 weken lang.

Daarnaast rekenen we ook op vrijwilligers voor het vervoer van minder mobiele personen van en naar De Roosenberg en andere taken rond de vaccinatiecampagne. Hiervoor kan je terecht bij je lokaal bestuur via bierbeekhelpt@bierbeek.be of bel 016 46 14 00. Zodra we meer zicht hebben op de praktische organisatie hiervan, doen we nog een aparte oproep. Als je je nu al aanmeldt, houden we je op de hoogte.