Gratis begeleiding tijdens jouw verbouwing

Gepubliceerd op donderdag 11 mei 2023 14.31 u.

Wil jij je woning ambitieus energiezuinig(er) maken, maar weet je niet goed hoe? De gemeente Bierbeek biedt je gratis hulp aan in de vorm van een renovatiebegeleider. Deze technische expert helpt jou om zonder problemen te verbouwen.

Veilige, gezonde en comfortabele woningen. Dat willen we allemaal. Om het aantal renovaties in onze gemeente een boost te geven, biedt Bierbeek je extra steun om je woning klaar te maken voor de toekomst. Zo gaan we samen voor de klimaatdoelstellingen van 2050. Ook als je al een architect hebt, kan renovatieadvies nuttig zijn. In samenwerking met Energiehuis IGO kan je rekenen op de hulp van een renovatiecoach. Zij begeleiden je tijdens het volledige renovatieproces.

Het hele traject is gratis. De enige voorwaarde is dat je binnen twee jaar minstens één energiebesparende maatregel uitvoert. Hoe verloopt die renovatiebegeleiding? Je woning wordt na afspraak energetisch geanalyseerd. Daarna bezorgt jouw persoonlijke renovatiebegeleider je een renovatieplan op maat. In dat plan vind je:

  • Een prioriteitsvolgorde op korte en lange termijn op basis van budget, comfort en energiebesparing.
  • Een inschatting van de kostprijs per maatregel.
  • Een inschatting van de energiebesparing per maatregel. 
  • De premies waar je recht op hebt.

Je wordt ondersteund bij het opvragen en vergelijken van offertes en je krijgt toelichting bij de offertes en advies over wat er eventueel ontbreekt. De renovatiebegeleider volgt samen met jou de werken op. Je kan hem of haar steeds contacteren met vragen over de uitvoering of over wat een aannemer doet of zegt. Heb je na de uitvoering praktische hulp nodig bij het aanvragen van de premies? Maak dan een afspraak bij het WoonEnergieloket.

Boek nu jouw gratis renovatiehulp via renovatiebegeleiding@igo.be of 0496 27 85 33.