Derde prik

Iedereen die ouder is dan 65 jaar, immuunverlagende medicatie neemt of het syndroom van Down heeft, wordt de komende periode uitgenodigd voor een derde prik met een coronavaccin. Dit wordt 4 maanden na de 2e AstraZeneca- en Pfizervaccinatie gezet. Wie een J&J-vaccin kreeg werd eind 2021 opgeroepen voor een nieuwe prik. 

Alle derde prikken worden gezet met het Pfizer- of Modernavaccin. 

Op die manier geven we de kwetsbaarste inwoners een extra boost nu de winter voor de deur staat.

Je zal je uitnodiging ontvangen via e-box en per post. Bevestig je komst of verplaats je afspraak naar een moment dat beter uitkomt.
Net als tijdens het voorjaar zal je ook nu beroep kunnen doen op vrijwilligers om je naar het vaccinatiecentrum te brengen. Voor een rit heen en terug betaal je € 8. Neem hiervoor contact op met de dienst Welzijn op het nummer 016 46 10 74 of neem een kijkje op www.bierbeek.be/vervoer-vaccinatiecentrum. Rolstoelgebruikers kunnen beroep doen op de diensten van VZW Mobiel: 016 20 53 83 of www.vzwmobiel.be/dav. Een rit heen en terug naar het vaccinatiecentrum kost € 8.

Om iedereen in de eigen buurt een derde vaccin te kunnen toedienen, zal VC De Roosenberg langer open blijven.

Begin 2022 wordt een reservelijst opengesteld voor inwoners die sneller willen gevaccineerd worden. Deze lijst bestaat naast QVAX. Aangezien alle meerderjarige inwoners uitgenodigd werden, zijn de gegevens op QVAX gewist. Alle info over de reservelijst vind je op https://www.vcderoosenberg.be/je-boosterprik-vroeger-dan-je-afspraak.