Corona: verstrenging maatregelen (update 28/7)

Gepubliceerd op woensdag 29 juli 2020 9.39 u.
Omwille van het stijgend aantal besmettingen gelden vanaf 29 juli een aantal nieuwe, aanvullende maatregelen. Op sommige vlakken zijn de beslissingen van de gemeente strenger dan deze die door de Veiligheidsraad werden genomen.

1.SOCIALE CONTACTEN
👉 De sociale bubbel wordt kleiner: een gezinsbubbel zal de komende maand maximaal contact mogen hebben met 5 andere volwassenen, kinderen jonger dan 12 niet inbegrepen.

2.NIET-BEGELEIDE BIJEENKOMSTEN (samenscholing, uitstappen, familiebijeenkomsten, …)
👉 Worden beperkt tot maximum tien personen. Kinderen jonger dan 12 worden niet meegerekend.
👉 Ook op recepties en banketten met privékarakter worden maximum 10 personen toegelaten. Kinderen jonger dan 12 worden niet meegerekend.
👉 Er wordt een uitzondering gemaakt voor zomerkampen voor jongeren, stages, speelpleinwerking.
👉 Voorlopige verandert er niets voor de begeleide activiteiten zoals sporten.

3. EVENEMENTEN
👉 In overleg met de gemeente of op eigen initiatief werden al verschillende geplande evenementen geannuleerd: U12-voetbaltornooi KHO Bierbeek, Bremt kermis, buurtfeesten Vinaafstraat en Bergstraat, rommelmarkt Korbeek-Lo, …
👉 Zelf annuleert de gemeente Bierbeek alle eigen evenementen in augustus, met uitzondering van de speelpleinwerking en de sportweken. Ook de ‘Zomershots’ van cc de borre worden dus geannuleerd, reeds verkochte tickets worden terugbetaald.

4. WERK
👉 Telewerk wordt sterk aangeraden indien mogelijk.

5. WINKELEN
👉 Boodschappen doen moet opnieuw alleen gebeuren of samen met een minderjarige die onder hetzelfde dak woont of een hulpbehoevende.
👉 Het winkelen wordt opnieuw beperkt tot 30 minuten, tenzij je een afspraak hebt.

6. CONTACTINFORMATIE
👉 In sommige situaties is er meer kans op besmetting omdat mensen actief bezig zijn, in beweging zijn. Daarom zal net zoals in de horeca ook in wellnesscentra en bij sportlessen contactinformatie worden opgevraagd.

7. MONDMASKERS
👉 voortaan ook verplicht in het containerpark

Voorlopig blijft Bierbeek gespaard van nieuwe besmettingen met Covid-19, maar dat kan snel veranderen. Om het coronavirus terug te dringen en een volledige lockdown te vermijden, zal iedereen zijn steentje moeten bijdragen en nauwgezet de regels moeten naleven. Zo beschermen we niet alleen onszelf maar ook de anderen. Dankjewel, allemaal!
#samentegencorona💪