Corona: update 31/08/2021

Gepubliceerd op vrijdag 25 september 2020 8 u.
De coronamaatregelen worden regelmatig bijgesteld. Wij houden je hier op de hoogte van de geldende maatregelen. Hou vol en zorg goed voor jezelf en elkaar.
Sociaal leven en reizen
  • Erediensten mogen doorgaan. Draag steeds een mondmasker
  • Evenementen kunnen gebruik maken van het Covid Safe Ticket (> 200 personen binnen en > 400 personen buiten). Voor andere evenementen gelden geen bepekingen. 
  • Reizen is toegelaten. Binnen Europa kan dat vlot, buiten Europa wordt reizen afgeraden. Iedereen die na een verblijf van meer dan 48 uur terugkeert naar België, moet een PLF-formulier invullen. Voor de laatste reisadviezen kan je terecht op de website van de FOD Buitenlandse Zaken. Alle info over vaccinatiecertificaten en gratis PCR-testen (bij onvolledige vaccinatie) vind je op www.vlaanderen.be/covid-certificaat. Meer info over reizen vind je op https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/ 
Economisch leven
  • Telewerk blijft aanbevolen, teambuildings mogen doorgaan. 
  • Alle winkels zijn geopend. Draag steeds een mondmasker en hou afstand.
  • De binnen- en buitenruimtes van de horeca zijn geopend. Een mondmasker is verplicht wanneer je je in de horecazaak verplaatst. Discotheken kunnen allicht heropenen op 1 oktober. Feesten en recepties: geen beperkingen. Dansen op bruiloften is toegelaten vanaf 1 september. 

Lees alle details over het zomerplan op https://www.info-coronavirus.be/nl/news/occ-2008/

In Bierbeek
De gemeentelijke dienstverlening verloopt louter op afspraak.
Voor een afspraak bel of mail je vooraf:

Voor een bezoek aan het het recyclagepark of de bib hoef je geen afspraak te maken. Voor het afleveren van asbest is een afspraak wel verplicht. Meer info op www.ecowerf.be/bierbeek.

Mondmasker verplicht

Voor alle personen vanaf de leeftijd van 12 jaar is het verplicht om een mondmasker te dragen waar dit aangegeven staat op openbaar vervoer, in winkels... of waar er geen 1.5 meter afstand kan gehouden worden. 

Speel je graag op zeker? Neem dan steeds een mondmasker mee! 

Meer info op www.info-coronavirus.be/nl/mondmasker/

Vaccinatie 

www.bierbeek.be/vaccinatiecentrum