Corona: update 26/11/2021

Gepubliceerd op vrijdag 25 september 2020 8 u.
De coronamaatregelen worden regelmatig bijgesteld. Wij houden je hier op de hoogte van de geldende maatregelen. Hou vol en zorg goed voor jezelf en elkaar.

Sociaal leven en reizen

  • Draag een mondmasker bij je bezoek aan winkels en winkelcentra, zorginstellingen, publiek toegankelijke ruimtes van bedrijven, overheidsgebouwen, gerechtsgebouwen, inrichtingen voor culturele, feestelijke, sportieve, recreatieve activiteiten, waaronder schouwburgen, concertzalen, cinema’s, musea, indoor pret- en themaparken, indoor fitnesscentra en sportcentra, bibliotheken, spelotheken, mediatheken en erediensten. De mondmaskerplicht geldt vanaf de leeftijd van 10 jaar.
  • Telewerk is 4 dagen per week verplicht indien de aard van de job dit toelaat. Op de werkvloer is het mondmasker verplicht als er geen 1.5 meter kan bewaard worden. Zorg steeds voor voldoende verluchting.
  • In de horeca en fitnesszaken is het Covid Safe Ticket (CST - zie onder) verplicht. Het ticket is ook nodig voor een bezoek aan een discotheek en bij evenementen binnen vanaf 200 personen en evenementen buiten vanaf 400 personen. De mondmaskerplicht blijft gelden behalve voor wie in een horeca neerzit. 
    De horeca sluit om 23 uur, je kan met maximaal 6 personen aan één tafel plaatsnemen. Discotheken en dancings sluiten voor 3 weken vanaf 27 november 2021. 
  • Reizen is toegelaten. Binnen Europa kan dat vlot, vermijd rode zones. Buiten Europa wordt reizen afgeraden. Iedereen die na een verblijf van meer dan 48 uur terugkeert naar België, moet een PLF-formulier invullen. Voor de laatste reisadviezen kan je terecht op de website van de FOD Buitenlandse Zaken. Alle info over vaccinatiecertificaten vind je op www.vlaanderen.be/covid-certificaat. Meer info over reizen vind je op https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/ 

Meer informatie over de geldende regels vind je op https://www.vlaanderen.be/maatregelen-tijdens-de-coronacrisis

 

Covid Safe Ticket (CST)

Heb je nog geen Covid Safe Ticket? Vraag het dan aan! Dit kan ook zonder pc of smartphone.

  • Je kan een papieren versie telefonisch opvragen via 078 78 78 50. Deze wordt je dan per post opgestuurd.

Beschik je over een pc of smartphone?

In Bierbeek

De gemeentelijke dienstverlening verloopt louter op afspraak, draag steeds een mondmasker.
Voor een afspraak bel of mail je vooraf:

Voor een bezoek aan het het recyclagepark of de bib hoef je geen afspraak te maken. Voor het afleveren van asbest is een afspraak wel verplicht. Meer info op www.ecowerf.be/bierbeek.

Mondmasker 

Voor alle personen vanaf de leeftijd van 10 jaar is het verplicht om een mondmasker te dragen waar dit aangegeven staat op openbaar vervoer, in winkels, openbare gebouwen, scholen ... of waar er geen 1.5 meter afstand kan gehouden worden. 

Speel je graag op zeker? Neem dan steeds een mondmasker mee! 

Meer info vind je op www.info-coronavirus.be/nl/mondmasker/

Vaccinatie 

Inwoners van Bierbeek worden gevaccineerd in Vaccinatiecentrum De Roosenberg in Oud-Heverlee. Draag steeds een mondmasker wanneer je langsgaat. 

Alle info over vaccineren vind je op www.laatjevaccineren.be 

Informatie over de derde prik (boosterprik) vind je op www.bierbeek.be/derdeprik

Voor info over het vaccinatiecentrum surf je naar www.bierbeek.be/vaccinatiecentrum