Binnenstebuiten

Een leuke vrije tijd, wie wil dat nu niet? De ene zit graag in zijn luie zetel, de ander doet theater, gaat sporten of is creatief bezig. Samen met Link in de Kabel en de gemeente Bierbeek bouwt Adem het vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren verder uit. Met digitale tools brengen Link in de Kabel en Adem de vrijetijdsdromen van de kinderen en jongeren die bij Adem verblijven in kaart, om dan met die dromen de gemeente in te trekken.

Het project verloopt in verschillende fasen waarin we de jongeren stelselmatig voorbereiden op samen activiteiten doen met andere Bierbeekse jongeren.

Op langere termijn willen we immers terug contact maken met vrijetijdsaanbieders uit de buurt: zoals sportclubs, jeugdbeweging …. om vrijetijd voor de kinderen en jongeren die verblijven in Adem toegankelijker en mogelijk te maken in eigen huis als veiligheid nodig is, buitenshuis voor wie er graag op uit trekt.

In het kader van binnenstebuiten bieden we 2 soorten gratis workshops aan. Dit telkens op woensdag namiddag. 

- Workshops STEM

- Workshops DANS 

Opgelet je schrijft telkens in voor een hele reeks.

Inschrijven kan via www.deborre.be/webwinkel vanaf 12 september!

Adres van al de workshops: Klein Park 1, 3360 Bierbeek

DATA STEM WORKSHOPS (5 jongeren per sessie)

Sessie 1: van 14u tot 15u (5 deelnemers)

Sessie 2: van 15u15 tot 16u15 (5 deelnemers)

Leeftijd: 6 tot 14 jaar.

DATUM THEMA KORTE INHOUD  
Woensdag27 september VR & AR Met VR kan je nieuwe werelden verkennen! Samen onderzoeken we de opties van Virtual Reality: games, filmpjes, muziek, …

We gaan ook aan de slag in de echte wereld! Maak via de tablets mooie kunstwerken in de lucht en bouw een virtuele toren op de tafel!

 
 Woensdag11 oktober Cospaces Vliegende auto's? Een dorp van chocolade? Tijdens deze workshop bouw jij je eigen wereld in 3D op de computer. We bedenken een verhaal dat bij onze wereld past en brengen onze virtuele wereld met animaties tot leven.  
Woensdag15 november Drones Altijd al eens met een drone willen vliegen? Na een korte instructie krijg je per twee een eigen drone en ga je zelf aan de slag. Opstijgen, landen, een foto nemen of zelfs een backflip doen? Binnen de kortste keren ben je een echte drone-piloot geworden!  
Woensdag 29 november Spelmakers Zelf een videospel bedenken of programmeren? Geen probleem! De kinderen tekenen, animeren en programmeren! Via het handige programmeerplatform Scratch en nog vele andere interessante apps gieten we alles in een speelbare game.  
Woensdag13 december Lego Spike Iets bouwen met Lego, leuk toch? Wij gaan nog een stap verder! Met speciale Lego blokken en motoren bouwen wij robots en uitvindingen! En dan? Programmeren maar! We leren hoe je ze kan gebruiken en laten bewegen!  
Woensdag20 december VR & AR Met VR kan je nieuwe werelden verkennen! Samen onderzoeken we de opties van Virtual Reality: games, filmpjes, muziek, …  

DATA DANS WORKSHOP (4 jongeren per sessie)

Tweewekelijks komen we samen op woensdagnamiddag om te dansen! We zetten elk deeltje van ons lichaam in beweging op leuke muziek. Dansen maakt je hoofd vrij, geeft je energie en stimuleert je creativiteit.

Elke les warmen we op, werken we aan techniek en eindigen we met een moderne danschoreografie.

Goed om weten: Voor deze dansles is geen voorkennis nodig, enkel goesting en nieuwsgierigheid.

Concrete data: 20/09, 4/10, 18/10, 15/11, 29/11, 13/12, 20/12

Sessie 1: 7-9-jarigen van 13u30-14u15

Sessie 2: 10-13-jarigen van 14u30-15u15

Sessie 3: 14+ers van 15u30-16u15