Binnenstebuiten

Een leuke vrije tijd, wie wil dat nu niet? De ene zit graag in zijn luie zetel, de ander doet theater, gaat sporten of is creatief bezig. Samen met Link in de Kabel en de gemeente Bierbeek bouwt Adem het vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren verder uit. Met digitale tools brengen Link in de Kabel en Adem de vrijetijdsdromen van de kinderen en jongeren die bij Adem verblijven in kaart, om dan met die dromen de gemeente in te trekken.

Het project verloopt in verschillende fasen waarin we de jongeren stelselmatig voorbereiden op samen activiteiten doen met andere Bierbeekse jongeren.

Op langere termijn willen we immers terug contact maken met vrijetijdsaanbieders uit de buurt: zoals sportclubs, jeugdbeweging …. om vrijetijd voor de kinderen en jongeren die verblijven in Adem toegankelijker en mogelijk te maken in eigen huis als veiligheid nodig is, buitenshuis voor wie er graag op uit trekt.

In het kader van binnenstebuiten bieden we gratis workshops aan. Dit telkens op woensdag namiddag. Een kleine greep uit de digitale workshops, drones, animatiefilm maken, Vr|&Ar.

Wees er dus zeker snel bij, plaatsen zijn zeer beperkt.

Inschrijven kan via www.deborre.be/webwinkel vanaf 20 december!

Adres van de workshops: Klein Park 1, 3360 Bierbeek

Tijd:

Workshop 1: 14u-15u

Workshop 2: 15u15-16u15

Doelgroep: 6 tot 12 jaar

Data Titel Korte inhoud
11 januari Maak je eigen digitale wereld! Vliegende auto's? Een dorp van chocolade? Tijdens deze workshop bouw jij je eigen wereld in 3D op de computer. We bedenken een verhaal dat bij onze wereld past en brengen onze virtuele wereld met animaties tot leven.
25 januari Drones Altijd al eens met een drone willen vliegen? Na een korte instructie krijg je per twee een eigen drone en ga je zelf aan de slag. Opstijgen, landen, een foto nemen of zelfs een backflip doen? Binnen de kortste keren ben je een echte drone-piloot geworden!
8 februari Robots to the Rescue Iets bouwen met Lego, leuk toch? Wij gaan nog een stap verder! Met speciale Lego blokken en motoren bouwen wij robots en uitvindingen! En dan? Programmeren maar! We leren hoe je ze kan gebruiken en laten bewegen!
1 maart Playground Via de digitale speelplaats ontdek je leuke spelletjes die je kan spelen op de tablet of smartphone. Speel samen en ontdek hoe cool en plezant digitale spelletjes kunnen zijn!
8 maart Animatiefilm! Pixar here we come!

Via allerlei apps ontdekken we de wondere wereld van animatiefilm. Van klassieke tekenfilm, tot stop-motion.

22 maart VR & AR! Met VR kan je nieuwe werelden verkennen! Samen onderzoeken we de opties van Virtual Reality: games, filmpjes, muziek, …

We gaan ook aan de slag in de echte wereld! Maak via de tablets mooie kunstwerken in de lucht of bouw een virtuele toren op de tafel!

5 april Spelmakers Zelf een videospel bedenken of programmeren? Geen probleem! De kinderen tekenen, animeren en programmeren! Via het handige programmeerplatform Scratch en nog vele andere interessante apps gieten we alles in een speelbare game.