Binnenstebuiten

Een leuke vrije tijd, wie wil dat nu niet? De ene zit graag in zijn luie zetel, de ander doet theater, gaat sporten of is creatief bezig. Samen met Link in de Kabel en de gemeente Bierbeek bouwt Adem het vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren verder uit. Met digitale tools brengen Link in de Kabel en Adem de vrijetijdsdromen van de kinderen en jongeren die bij Adem verblijven in kaart, om dan met die dromen de gemeente in te trekken.

Het project verloopt in verschillende fasen waarin we de jongeren stelselmatig voorbereiden op samen activiteiten doen met andere Bierbeekse jongeren.

Op langere termijn willen we immers terug contact maken met vrijetijdsaanbieders uit de buurt: zoals sportclubs, jeugdbeweging …. om vrijetijd voor de kinderen en jongeren die verblijven in Adem toegankelijker en mogelijk te maken in eigen huis als veiligheid nodig is, buitenshuis voor wie er graag op uit trekt.

In het kader van binnenstebuiten bieden we gratis workshops aan. Dit telkens op woensdag namiddag. Een kleine greep uit de digitale workshops, drones, animatiefilm maken, Vr|&Ar.

Wees er dus zeker snel bij, plaatsen zijn zeer beperkt.

Inschrijven kan via www.deborre.be/webwinkel vanaf 20 december!

Adres van de workshops: Klein Park 1, 3360 Bierbeek

Tijd:

Workshop 1: 14u-15u

Workshop 2: 15u15-16u15

Doelgroep: 6 tot 12 jaar

Data Titel Korte inhoud

5 april

Nog 1 plaats 

Spelmakers Zelf een videospel bedenken of programmeren? Geen probleem! De kinderen tekenen, animeren en programmeren! Via het handige programmeerplatform Scratch en nog vele andere interessante apps gieten we alles in een speelbare game.

INSCHRIJVEN VOOR ONSERSTAANDE WORKSHOPS VANAF 28 MAART

Tijd: 14u tot 15u30

Doelgroep: verschillende doelgroepen, afhangelijk van de workshop

Data Titel Korte inhoud

26 april 2023

6 tot 12 jaar 

De Borre

Zaal 3

Stop Motion Stop Motion is een van de oudste filmtechnieken waarbij je een heleboel foto’s achter elkaar plaatst zodat je een filmpje krijgt. We gaan zelf aan de slag met een handige app en maken coole filmpjes!

3 mei 2023

10 tot 14 jaar 

Zaal 3

Gemeentehuis

Enter Escape Enter Escape is een digitale escape game voor kinderen en jongeren over veilig en verantwoord mediagebruik. De spelers maken kennis met ‘Digiman’, de online superheld die ervoor zorgt dat iedereen veilig gebruik kan maken van sociale media. Wanneer zijn aartsvijand ‘Hackerina’ opduikt en online problemen veroorzaakt, schakelt Digiman de hulp in van de spelers om Hackerina te vinden. De spelers zijn verdeeld over 2 kamers, met slechts 1 computerprogramma als communicatiemiddel. De tijd loopt!

31 mei 2023

6 tot 12 jaar

Raadzaal

Gemeentehuis

Make your own (Co)spaces! Vliegende auto's? Een dorp van chocolade? Tijdens deze workshop bouw jij je eigen wereld in 3D op de computer. We bedenken een verhaal dat bij onze wereld past en brengen onze virtuele wereld met animaties tot leven.