Bierbeek gezonde gemeente

Gepubliceerd op maandag 13 januari 2020 9 u.
Informatieve website over het Corona-virus. En Tournee Minerale uiteraard...

De uitbraak van het nieuwe coronavirus (Covid-19) in China beheerst al enkele weken de actualiteit. Hoewel het hoofdzakelijk over een probleem in China gaat, begrijpt de federale overheidsdienst Volksgezondheid dat de burgers zich vragen stellen over hun veiligheid.

Op de website www.info-coronavirus.be is alle informatie makkelijk te vinden en worden de 'veel gestelde vragen' doorlopend bijgewerkt onder toezicht van een groep experten en virologen. Ook het laatste nieuws over de evolutie in ons land, is hier op een toegankelijke manier te raadplegen. Burgers kunnen op de website ook per mail hun vragen kwijt of kunnen ons bellen op het gratis info-nummer 0800 14 689.

Doe mee aan Tournée Minérale

Voor velen maakt alcohol deel uit van de routine. Toch zijn er heel wat risico’s aan verbonden. Alcohol heeft invloed op bijna alle organen en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen.

Schrijf je dus in en drink een maand geen alcohol. Zo geef je je lichaam de tijd om te recupereren van je gebruikelijke alcoholconsumptie.

Ga de uitdaging aan. Je zal zien: je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren. En vanaf 1 maart kan het natuurlijk weer wel, maar met mate!

Meer info en inschrijven via www.tourneeminerale.be. Wij maakten een Bierbeekse groep aan 'Bierbeek (een maand) zonder bier'. Sluit je aan en engageer je om in februari geen alcohol te drinken!

Bewegen op verwijzing

Wist je dat weinig bewegen en veel stilzitten kan leiden tot grote gezondheidsrisico's? Als gemeente ondersteunen we het project 'Bewegen op Verwijzing'. De coach, Herman Feddema, helpt je graag verder en spreekt met jou in de borre af voor een gesprek. Hij zal dan samen met jou een individueel beweeg-programma opstellen.

Het is goedkoop en dichtbij: je betaalt € 1 per half uur coaching (voor personen die recht hebben op verhoogde tegemoetkoming) of € 5 per half uur voor anderen.

Hoe kom je in aanmerking? Je kan een verwijsbriefje vragen aan je als je te weinig beweegt. Meer weten? SMS 'Bewegen' naar 0473 98 22 76 - www.bewegenopverwijzing.be of bij de sportdienst Bierbeek - sport@deborre.be - 016 26 97 57.