Bierbeek gezonde gemeente

Gepubliceerd op dinsdag 24 september 2019 9 u.
Stoppen met roken? Kom naar de infosessie op 16 december en sluit aan bij de cursus in groep begin januari.
Rookstopcursus in groep

Stoppen met roken? Dat kan. Maar je doet het best niet alleen... Daarom organiseren we opnieuw een rookstopcursus in groep. Tijdens de cursus, begeleid door rookstopconsulent Nicole Brants, krijg je tips om de sigaret definitief vaarwel te zeggen. In groep train je je vaardigheden zodat je niet hervalt.

Er is een gratis en vrijblijvende infosessie op maandag 16 december om 19.30 u in het Buurthuis in Korbeek-Lo. De cursus zelf start in januari, telkens op maandagavond, 8 sessies lang. Je betaalt € 48 voor de hele cursus of € 24 als je een verhoogde tegemoetkoming hebt.

Meer info en inschrijven kan bij info@bierbeek.be - 016 46 87 84.

Zorg dat je niets mist door griep

Laat je vaccineren tegen de griep. Elk jaar verandert het griepvirus, daarom moet je je jaarlijks laten inenten. De beste periode start binnenkort, van oktober tot november. Het vaccin is na 2 weken werkzaam. Mensen werkzaam in de zorg, zwangere vrouwen, langdurig zieken en 50-plussers behoren tot de risicogroep en laten zich dus best tijdig vaccineren. Maak een afspraak met je huisarts en vraag een voorschrift.

Meer info op www.laatjevaccineren.be.

Bewegen op verwijzing

Wist je dat weinig bewegen en veel stilzitten kan leiden tot grote gezondheidsrisico's? Als gemeente ondersteunen we het project 'Bewegen op Verwijzing'. De coach, Herman Feddema, helpt je graag verder en spreekt met jou in de borre af voor een gesprek. Hij zal dan samen met jou een individueel beweeg-programma opstellen.

Het is goedkoop en dichtbij: je betaalt € 1 per half uur coaching (voor personen die recht hebben op verhoogde tegemoetkoming) of € 5 per half uur voor anderen.

Hoe kom je in aanmerking? Je kan een verwijsbriefje vragen aan je als je te weinig beweegt. Meer weten? SMS 'Bewegen' naar 0473 98 22 76 - www.bewegenopverwijzing.be of bij de sportdienst Bierbeek - sport@deborre.be - 016 26 97 57.