Belastingaangifte? De FOD Financiën maakt het je gemakkelijk

Gepubliceerd op dinsdag 1 juni 2021 14.25 u.
De belastingaangifte komt er weer aan. Omwille van het coronavirus zijn de kantoren van de FOD Financiën gesloten. Ook is er geen zitdag in de gemeente tijdens de maand mei. Maar laat je niet ontmoedigen, je belastingaangifte invullen is niet zo moeilijk als je denkt.
Online: snel en eenvoudig 

Jouw aangifte (die grotendeels vooraf ingevuld is) of je voorstel van vereenvoudigde aangifte is beschikbaar in MyMinfin (Tax-on-web) vanaf begin mei. Ga naar www.myminfin.be en
meld je aan met itsme of met je identiteitskaart, de pincode en een kaartlezer.
Pincode vergeten of verloren? Vraag deze tijdig aan bij de dienst Burgerzaken in het gemeentehuis of via de website van de Federale overheid.

Krijg je een voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Zijn je gegevens juist en volledig? Dan moet je niets doen. Je zal automatisch het aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen. Zijn je gegevens onjuist of onvolledig? Corrigeer ze via www.myminfin.be of via het papieren antwoordformulier.

Hulp nodig?

Raadpleeg de website van de FOD Financiën: https://financien.belgium.be/nl/
particulieren/belastingaangifte/aangifte.
Of neem contact op met de medewerkers van de FOD Financiën op het nummer dat op je aangifte vermeld wordt.

E-box: al je documenten digitaal 

Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang alle documenten van de FOD Financiën digitaal via de e-Box, de digitale en beveiligde brievenbus van de overheid. Activeer de e-Box op www.doemaardigitaal.be/nl/ebox en je krijgt dan een melding zodra er een nieuw document beschikbaar is.