Babbelbanken

Gewoon samen zitten en gezellig praten over koetjes en kalfjes… Het is een leuke manier om je buren beter te leren kennen, om dagdagelijkse beslommeringen te bespreken en om de sociale cohesie te versterken. Ook hierbij kan de gemeente helpen door in je buurt een babbelbank te plaatsen. Dit is overigens ook een leuke rustplaats voor ouderen of minder mobiele mensen die niet zo ver meer durven stappen. Vorig jaar vroegen we aan inwoners om ons suggesties te doen om zo’n babbelbank te zetten en deze zomer plaatste de gemeente de eerste banken. Heb jij nog een suggestie? Aarzel niet en geef ze door.

Bankdirecteurs gezocht!

Nee, niet voor de financiële instellingen maar voor de publieke zitbanken in Bierbeek!

Wij willen van de banken opnieuw heuse ontmoetingsplaatsen maken. Doe mee, en word bankdirecteur!

Als bankdirecteur ontferm je je over één bank naar jouw keuze. Samen met eventueel buren zorg je mee voor het onderhoud van de bank en/of signaleer je mankementen aan de gemeente.
Je kan ook je buren, vrienden en familie uitnodigen om samen te komen bij jouw bank. Om te praten, drinken, petanquen, elkaar beter te leren kennen...

Bank-contacten

Als je tussen 1 en 10 oktober een bankmoment (lees: bank-contact) organiseert, kan je hulp krijgen van de gemeente. Er wordt drank voorzien om het extra gezellig te maken.
Waarom tussen 1 en 10 oktober? Dan is het 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid.

Interesse? Claim dan nu je bank – bij voorkeur bij jou in de buurt- en help zo mee om de banken opnieuw fijne sociale ontmoetingsplekken te maken.

Hoe ga je te werk?

  • Ga op ontdekking in je buurt en zoek een zitbank uit. Stuur ons je keuze door via info@bierbeek.be. 
  • Wij bezorgen je zo snel mogelijk gepersonaliseerde flyers die jij kan gebruiken om je bankmoment te promoten.
  • Nodig je buren uit om tussen 1 en 10 oktober samen iets te doen aan de bank. Je kunt gezelschapsspelletjes spelen, petanquen, muziek maken… of gewoon praten en iets drinken.
  • Krijg een een drankje aan je bank.