COMP.MARIUS

In dit blijspel met een hoog Commedia dell'arte-gehalte wordt het lot van een jonge acteur beslecht tussen de saucissen en de roquefort. Nadien klinkt Comp.Marius samen met jou op het happy end én het nieuwe jaar.

'De Schpountz' is een bewerking van het filmscenario van Marcel Pagnol uit 1936. Deze satire bevat een waterval aan personages en sprankelende dialogen. Het is een ode aan de toneelspeler in 57 scènes en 34 personages, waarin het onbegrip tussen een jonge artiest met dikke nek en een hardwerkende middenstander tussen de roquefort en saucissen wordt beslecht.

Klinkt ingewikkeld, maar Comp.Marius maakt dit stuk met vijf spelers en een minimum aan decor of rekwisieten licht als een lentebries. Na de voorstelling trakteert Comp.Marius op een glas champagne, om Schpountz' happy end te beklinken.


“De humor zit op verschillende niveaus. (…) Een hoog Commedia dell'arte-gehalte.” (De Morgen)


van en met Waas Gramser en Kris Van Trier (vertaling en bewerking), Waas Gramser, Kris Van Trier, Koen Van Impe, Frank Dierens en Maaike Neuville (spel), in coproductie met festival Excentriques 2013

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 18,00
Basistarief: € 18,00; vriendenprijs: € 16,00

Waar

theaterzaal de borre

Inschrijven

Organisatie

CC De Borre

Uitvoerder

De Schpountz

Filter op categorie