ZOMERSHOT: FIXKES - IV

Openluchtvoorstelling op de parking van de Ruisbroekmolen. De Rock Rally haalden ze niet, maar eind 2005 was de demoversie van de jongens uit Stabroek â??kvraagetaanâ??  al op Studio Brussel te horen. In februari 2007 was de officiële release meteen de hotshot van de week op deze zender. 16 weken stond deze hit op 1 in de Ultratop. Iedereen kon het lied meezingen. Van 7 tot 77.


Over naar 2020. Na de storm kwam de stilte, maar Fixkes bleef wel bezig. Bleef schaven aan teksten en nummers, ruilde het kleine en breekbare al eens in voor een vette gitaarsolo of een streepje hiphop. En werd beter. Ondertussen, 15 jaar na hun eerste repetitie, staan er vier albums op de teller. De stijl? Jaren â??90, is dat een stijl? 'Rock is dood', zingt Sam op de nieuwe single 'Swijle zo grappig'. Zou best kunnen, maar als heuptasjes mogen, broeken weer de breedte in gaan en sweaters om het hardst schreeuwen, is het alleen nog wachten op Fixkes!

van en met Sam Valkenborgh (zang, bas), Peter Deckers (gitaar, mondharmonica), Jan Valkenborgh (drums), Bart Palmers (toetsen), Mike Engels (rap, gitaar)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 17,00
Basistarief: 17,00 €

Waar

Organisatie

CC De Borre

Filter op categorie