Speelpleinwerking 't Speelkasteel

SPEELPLEIN 2021

ALGEMEEN

Het Speelkasteel is een vakantie-initiatief dat open staat voor alle kinderen tussen 6 en 16 jaar, hier spelen de kinderen samen met hun leeftijdsgenootjes in groep. Kleuters kunnen terecht bij Stekelbees of little Ball village in de gemeenteschool.

De kinderen worden begeleid door een groep enthousiaste animatoren die zich gedurende 2 weken engageren om leuke activiteiten te plannen voor de kinderen. Elke groep beschikt over een verantwoordelijke monitor die een vormende cursus gevolgd heeft, die op hun beurt ondersteund worden door de jeugddienst.

WAT DOE JE ALLEMAAL OP ‘T SPEELKASTEEL?
Op het Speelkasteel worden tal van activiteiten georganiseerd: bal - en pleinspelen, bosspelen, waterspelen, verkleedpartijen, knutstelen, ... Kortom een dag vol plezier en lachen met je leeftijdsgenootjes!
We beschikken ook over kwalitatief speel- en knutselmateriaal waar de kinderen naar hartenlust mee kunnen spelen. De Imps hebben vanaf dit jaar een meer vrij en avontuurlijk programma waar ze zelf ook inspraak in hebben.

GRATIS 1 DAGJE SPEELPLEIN? Gratis open speel(kasteel)dag: 2 augustus

Dit jaar zetten de jeugddienst en de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk hun speelpleinweken voor de zomervakantie extra in de kijker. Als voorsmaakje organiseren we een open speeldag op 2 augustus in de scoutslokalen van de Toekan te Lovenjoel. Iedereen is van harte welkom op dit GRATIS dagje speelplein. Als je na deze dag de smaak te pakken krijgt, kan je daarna nog inschrijven voor de volgende 2 weken.

Wil je een dagje gratis proberen? Schrijf je in via jeugddienst@deborre.be

Doelgroep:

  • Boega’s: 6 jaar
  • Knewo’s: 7 en 8 jaar 
  • Wesco’s: 9 en 10 jaar
  • Trotters: 11 en 12 jaar 
  • Imps: 13, 14 en 15 jaar 

Waar:
De speelpleinwerking gaat door in de lokalen van Scouts de Toekan, Kerselaarlaan 2A, 3360 Lovenjoel. We beschikken eveneens over het mooie domein van Ave Regina.

Wanneer: OPGELET 2 WEKEN SPEELPLEIN
- 2 tot 6 augustus 2021

- 9 tot 13 augustus 2021

Prijs:
Om aan het Speelkasteel deel te nemen wordt aan de ouders een dagvergoeding gevraagd die verschilt naargelang het aantal kinderen en de woonplaats.

Inwoners van Bierbeek

  • 7 euro voor het eerste kind
  • 6 euro voor het tweede kind
  • 5 euro voor het derde kind

Buiten Bierbeek

  • 8 euro

5 augustus is er een leuke daguitstap, hiervoor betaal je 5 euro extra.

In deze prijs is grenadine in de voor- en namiddag inbegrepen evenals een drankje bij de boterhammen en een drieuurtje.
Ook de voor- en naopvang zijn in de prijs inbegrepen.

Werkingsuren:

8u00-9u00: vooropvang

9u00- 16u00: werking

16u00- 17u30: naopvang

Inschrijven:
zelfs tot op de dag van het speelplein zelf www.bierbeek.be/webwinkel

MONITOR WORDEN?