Behaag je tuin

Gepubliceerd op dinsdag 23 augustus 2022 9.20 u.
Tussen 1 september en 15 oktober kan je deelnemen aan de samenaankoop van streekeigen groen voor in de tuin.

Jouw tuin, groot of klein, kan een verschil maken voor natuur en klimaat. Plant een boom, haag of klimplant. Samen zorgen we zo voor meer groen. Dat is goed voor mens en dier. Maak van je tuin een fijne plek voor vogels, bijen en vlinders. En geniet zelf ook van de bloesems, het fruit en de schaduw.

Vanaf 1 september kan je online verschillende soorten bomen, hagen, heggen en houtkanten bestellen. Door de samenaankoop van Behaag je tuin kan je tegen een mooie prijs je tuin groener maken.

Ja kan kiezen voor klimaatbomen die een langere periode van droogte kunnen verdragen en die veel schaduw bieden. Een win-win in een droge hete zomer. Of verkies je bomen die geen last hebben van natte voetjes? Ook in het aanbod: bijvriendelijke bomen.

Heb je een kleine tuin? Geen nood. Er zijn ook pakketten met plantgoed voor kleine tuinen. Nieuw dit jaar is de gemengde haag voor kleinere tuinen.

Online vind je het volledige aanbod. De regionale landschappen van Vlaams-Brabant garanderen je kwalitatief streekeigen plantgoed aan een goede prijs.

Bestellen kan tussen 1 september en 15 oktober . 
Het bestelde plantgoed haal je af in de Loods (Neervelpsestraat 39A) op zaterdag 10 december tussen 9 en 12 uur.

Heb je nood aan advies of ondersteuning? Met concrete vragen over je bestelling en de aanplanting in je tuin kan terecht bij je regionaal landschap (016 40 85 58 - www.rld.be). Ook de Milieudienst van de gemeente kan je wegwijs maken.

www.behaagjetuin.be