Veiligheid

Veiligheid slaat niet alleen op verkeersveiligheid. Ook de veiligheid in huis is belangrijk en de beveiliging van je bezittingen tegen diefstal en ander onheil.

Meer en meer komt ook je veiligheid op het internet ter sprake.

NIEUWSFLASH

Bericht uit het Laatste Nieuws 6/1/2015

Een frauduleuze mail waarin opgeroepen wordt een boete te betalen voor een (niet bestaande) verkeersovertreding is in zowat heel Vlaanderen opgedoken. Politiekorpsen waarschuwen via mail, Twitter of Facebook dat het om een poging tot oplichting gaat en roepen op zeker niet tot betaling over te gaan. De opstellers van de mail gebruikten het officiële politielogo, bestaande namen en telefoonnummers van de politiezone.  De mail is een variant op de beruchte phishing e-mails die van een bank of telecombedrijf afkomstig lijken en om vertrouwelijke informatie zoals bankrekeningnummers of creditcardgegevens vragen. In deze versie staat dat de ontvanger nog een bedrag van 103,5 euro moet betalen voor een verkeersboete, waarna een link volgt om de betaling meteen online door te voeren. Wie niet betaalt, riskeert volgens de verzender een nog hogere boete.

De lokale politie waarschuwt iedereen om NIET op dit soort mails in te gaan. Een aanmaning om een boete te betalen wordt altijd per post bezorgd.

  • De lokale politie staat in voor onze veiligheid: zowel verkeersveiligheid als woningbeveiliging.
  • Woningbeveiliging: efficiënte tips die dieven en mensen met slechte bedoelingen buiten je woning houden
  • Brandveiligheid: probeer het ergste te vermijden en hou je aan enkele handige tips die brand, verstikking en ander onheil kunnen voorkomen
  • Tot slot: ook je fiets verdient beveiliging, of je bromfiets of je waardevolle bezittingen. En wat met insectenzwermen of ongedierte?
delen print naar pdf afdrukken