PWA – Dienstencheques

Het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap bemiddelt tussen personen die hulp nodig hebben en langdurig werkzoekenden die, op een legale manier, iets willen bijverdienen. Alle privé-personen, de land- en tuinbouwsector, niet-commerciële verenigingen, lokale overheden en onderwijsinstellingen kunnen beroep doen op een of meerdere PWA-krachten.

De activiteiten worden uitgevoerd door langdurig werklozen die bij het PWA worden ingeschreven. Het betreft meestal personen die reeds 2 jaar een werkloosheidsuitkering ontvangen. Personen ouder dan 45 jaar kunnen reeds via het PWA aan de slag als ze 6 maanden volledig uitkeringsgerechtigd zijn.

Contact: PWA – DCO Bierbeek - Kim Dumoulin - Speelpleinstraat 8 - 3360 Bierbeek
tel: 016 46 27 47 pwa@bierbeek.be.
Openingsuren:
- vrijdag van 9 u tot 12 u
- na afspraakDienstencheques

De dienstencheque is een systeem waarbij een erkende onderneming (= werkgever) werknemers in dienst neemt om activiteiten van huishoudelijke hulp thuis bij een gebruiker (= particulier) of buitenshuis uit te voeren.
De gebruiker betaalt elk gepresteerd uur met een dienstencheque die hij aan de werknemer overhandigt. De werknemer zelf krijgt op zijn beurt een echt loon dat elke maand door zijn werkgever wordt betaald.
Een dienstencheque kopen (als gebruiker) kost € 9 en hij blijft 8 maanden geldig.
Je bestelt dienstencheques bij SODEXHO (adresgegevens onderaan). Door je in te schrijven beschikt men over je exacte gegevens waardoor je dienstencheques persoonlijk kunnen worden aangepast en je fiscaal attest kan worden verstuurd. Schrijf je best in via www.dienstencheques-rva.be, waar je een  inschrijvingsformulier kan downloaden. Het inschrijvingsformulier is ook beschikbaar bij het PWA.

Je kan de dienstencheques gebruiken voor de volgende diensten en activiteiten:

 • bij de gebruiker thuis: schoonmaken, ramen lappen, wassen en strijken, maaltijden bereiden, kleine occasionele naaiwerkjes
 • buitenshuis: boodschappen, vervoer mindermobielen en strijkatelier (ook naaiwerkjes)

In Bierbeek kan je met dienstencheques terecht bij: 

 • in het Strijkatelier PUUUR Bierbeek - campus Sint-Kamillus - paviljoen Sint Dymphna - Krijkelberg 1 te Bierbeek - tel: 0472 62 20 86 - openingsuren:
      - maandag van 7 u tot 15.30 u   
      - dinsdag van 7 u tot 15.30 u
      - woensdag van 7 u tot 15.30 u
      - donderdag van 7 u tot 15.30 u
      - vrijdag van 7 u tot 11 u
 • Findock / Perfectie @ Home - Ruud van Keer - Kwakkelbosstraat 24 te Bierbeek - tel: 0478 37 84 86rvankeer@skynet.be
 • Belsibe - Ivan Van Lommen - Oudebaan 106 bus 1 te Korbeek-Lo - tel: 0496 28 17 26 - info@terkorbeke.be

De gepresteerde werkzaamheden of diensten zijn bedoeld voor de privé-sfeer en mogen niet voor beroepsdoeleinden gebruikt worden!

Meer informatie of dienstencheques bestellen kan bij:
SODEXHO - Charles Lemairestraat 1 - 1160 Brussel – tel: 02 547 55 77 – fax 02 547 55 48 – www.dienstencheques-rva.be.

Wil je je diensten aanbieden?
Wil je uit de werkloosheid raken, uit de schaduw treden of gewoon niet langer thuis zitten?
Dankzij de dienstencheque vind je vast werk, een gepast loon met de voordelen van een echte arbeidscontract. Iedereen kan in het dienstenchequesysteem werken, op voorwaarde dat hij bij een erkende onderneming in dienst is.
Dit kan door contact op te nemen met een van de erkende ondernemingen op . Je kan ook contact opnemen met het PWA – tel: 016 46 27 47pwa.bierbeek@skynet.be.

delen print naar pdf afdrukken