Werken aan de Neervelpsestraat

De aannemer Liema is bezig met de eindafwerking van de nieuwe fietspaden in de Neervelpsestraat. Zolang die duren blijft de Neervelpestraat dus afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Er is een omleiding via Neervelp en Opvelp. Fietsers, plaatselijk verkeer en de bussen van De Lijn de Neervelpsestraat wel gebruiken.

Korbeek-Lo

In Korbeek-Lo zijn de werken aan de nutsleidingen in de Vengerstraat beëindigd. De werken aan de nutsleidingen in de Nieuwstraat zijn ook bijna gedaan.

Begin mei begint de aannemer met de heraanleg van de voetpaden. In de Nieuwstraat wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd in de richting van Leuven. Gelieve daar op te letten voor voetgangers en fietsers.

Ook de brug aan de Huizekensstraat nadert zijn voltooiing, alleen een goede leuning ontbreekt nog. Deze zal af zijn tegen het begin van de lente zodat de fietsers langs daar een alternatieve route naar Leuven kunnen volgen.

Bruulverkaveling

De derde fase van de Bruulverkaveling komt eraan: er worden 11 koopkavels aangeboden, 15 koopwoningen en er worden ook 21 sociale woningen gebouwd. Vooraf moeten eerst riolering, nutsvoorzieningen en een wegenis aanelegd worden.   

Meer info dienst openbare werken - 016 46 87 89 - openbarewerken@bierbeek.be.