Wat met ons voedsel? Welkom op de info-avond 20 februari

Sinds de dioxinecrisis, het paardenvleesschandaal en de onheilspellende berichten over obesitas als epidemie, heerst er een grote maatschappelijke bezorgdheid rond voedsel. Maar hiernaast zijn er nog andere voedseluitdagingen.

Hoe slagen we erin om op een duurzame manier voedsel te produceren voor iedere burger? Zijn landbouw en behoud van de biodiversiteit te verzoenen? Wat is een duurzaam voedselpatroon? Hoe groot is de impact van landbouw en veeteelt op het milieu? Is er nog een toekomst voor de Vlaamse boer?

Op 20 februari verdiept prof. Wannes Keulemans (inwoner van Korbeek-Lo) zich in begrippen als duurzame landbouwproductie, eetpatronen (dieet), voedselverspilling en voedselbeleid in wereldperspectief en op Vlaams niveau.

Nadien volgt een debat met prof. Keulemans, Gert Engelen (directeur Vredeseilanden/Rikolto), Peter Van Bossuyt (directeur Boerenbond) en Laurens De Meyer (Bond Beter Leefmilieu). Moderator is Els Corbeels.

Deze interessante avond van de Bedrijfsgilde i.s.m. Vredeseilanden/rikolto en de gemeente Bierbeek vindt plaats op dinsdag 20 februari om 20 u - polyzaal de borre.

Een uitgebreidere tekst van de lezing vind je hier (pdf).