Bierbeek, een gemeente vol vrijwilligers

Bierbeek is een gemeente met meer dan honderd verenigingen, clubs en organisaties die floreren dankzij de inzet van ontelbare, betrokken vrijwilligers. Ook binnen de diensten van de gemeente en het OCMW kunnen we rekenen op een heel aantal gemotiveerde vrijwilligers in adviesraden, in de bibliotheek, bij de sociale kruidenier, voor de warmste week, om zwerfvuil op te halen, in het verbroederingscomité, in het erfgoeddepot, de compostmeesters,… Ten slotte zijn er ook vrijwilligers actief in de Bierbeekse welzijnsinstellingen zoals het woonzorgcentrum d’Eycken Brug, Sint-Kamillus en Ave Regina.

Vrijwilligers zijn onbetaalbaar

Ze zijn onmisbaar voor onze samenleving en maken van Bierbeek een bruisende gemeente, waar het goed is om te wonen. Zonder de inzet van al deze vrijwilligers zou er veel minder tot stand komen en zou het maar een saaie boel worden 

Het vrijwilligerswerk wordt niet voor niets, en zowat overal ter wereld, gesymboliseerd door één, twee of meerdere handen. Terwijl het hart mensen vaak in beweging zet om zich te engageren , doen de handen het werk. Het mooie is dat al die verschillende handen bereid zijn om in elkaar te slaan: veel handen maken het werk lichter. Vrijwilligers zijn dan ook van onschatbare waarde voor een verrassend veelzijdige gemeente als Bierbeek. 

Vrijwilligersverwendag

Om al onze vrijwilligers een welgemeende dankjewel toe te schreeuwen, komen we vele decibels te kort. Daarom organiseert de gemeente een vrijwilligersverwendag waarop alle vrijwilligers worden uitgenodigd om ze te bedanken voor hun inzet en enthousiasme.

Dit ‘vrijwilligers -in-de-watten-leg-moment’ zal plaats vinden op vrijdag 25 mei in de borre. We bedanken de vrijwilligers met een stukje cultuur, een hapje en een drankje. In die die volgorde.

Ben je bestuurslid van een vereniging, leider in een jeugdbeweging, lid van een adviesraad, mantelzorger, ziekenbezoeker, vrijwilliger in Sint-Kamillus, Ave Regina, het woonzorgcentrum of bij een andere instelling of organisatie,… dan nodigen we je graag uit op deze vrijwilligersverwendag.

Programma

Het programma bestaat uit 2 delen en we vragen je om, alleen of in groep, voor elk van de onderdelen in te schrijven. Want het is natuurlijk niet verplicht om aan beide deel te nemen.
We starten om 20 u met de circusvoorstelling ‘Sarab’ van het Palestijns circus. Een emotionele en kwalitatieve voorstelling door jongeren uit Palestina. Deze voorstelling duurt 60 minuten.
Vanaf 21 u is er een ontmoetingsmoment voor alle vrijwilligers met een hapje, een drankje en een speechke. Een ‘omgekeerd moment’ dus, een moment dat er voor jou als vrijwilliger wordt gezorgd, in plaats van omgekeerd.

Inschrijven doe je via de webwinkel van de borre (www.deborre.be/webwinkel), maar kan ook telefonisch op het nummer 016-46 14 00 of aan de vrijetijdsbalie (in de borre).

Inschrijven voor de voorstelling doe je best voor 12 mei, dan zijn de plaatsen gegarandeerd. Na deze datum worden de niet gereserveerde plaatsen verder verkocht. Inschrijven voor de receptie kan nog tot en met 20 mei