Openbare werken

Vanaf 1 juli is de Bergstraat terug in beide richtingen toegankelijk voor autoverkeer tot op 1 augustus de werken aan de voetpaden starten.

De Neervelpsestraat wordt vanaf 15 juli tot 1 augustus opnieuw opengesteld voor autoverkeer. Gelieve wel op te letten voor eventuele voetgangers en fietsers op de weg.

In juli gaan ook enkele buurtfeesten en speelstraten gepland, waarbij straten afgesloten worden:

- zondag 16 juli : Poelblokweg afgesloten wegens jumping
- zaterdag 5 augustus: Katspoelstraat en kruispunt Lovenjoelsestraat-Katspoelstraat afgesloten wegens Bremt kermis

 Meer info bij de dienst openbare werken - tel: 016 46 87 89openbarewerken@bierbeek.be of wijkkantoor van de Lokale Politie - tel: 016 46 18 80wijkbierbeek@pzlubbeek.be.

Verkeersmededelingen Stad Leuven

Automobilisten, opgelet! In de wijk Spaanse kroon (Leuven) is enkel plaatselijk verkeer toegelaten. De stad Leuven besliste om de overlast aan te pakken door het installeren van trajectcontrole.

Na de zomer starten Aquafinwerken in de Hoegaardsestraat in buurgemeente Leuven. Vermits deze straat ook gebruikt wordt door fietsers komende van de Herpendalstraat (Bierbeek) is het belangrijk om dit bericht aan te kondigen.  We raden iedereen aan om de as Vengerstraat-Oudebaan te gebruiken om naar Leuven te fietsen.

Meer info over het nieuwe verkeerscirculatieplan op www.leuven.be/leven/mobiliteit-openbare-werken/circulatieplan/. Omwille van de werken aan het kruispunt Tiensesteenweg-Martelarenlaan is er filevorming op de Tiensesteenweg (N3). Neem bij voorkeur de fiets of de bus om naar Leuven te gaan.

Andere wegenwerken

Meer info op www.wegenenverkeer.be/werken/.