De Neervelpsestraat is sinds 1 augustus opnieuw afgesloten voor autoverkeer gedurende de werken. Momenteel zijn de nutsmaatschappijen nog bezig, nadien begint de aannemer met de aanleg van de fietspaden. Alleen voetgangers, fietsers, bussen van De Lijn en plaatselijk verkeer (bewoners) kunnen door. Doorgaand autoverkeer moet een omleiding volgen via Neervelp en Opvelp.

Sinds 1 augustus startten ook de werken aan voetpaden in de Bergstraat. De straat is volledig onderbroken voor autoverkeer in beide richtingen tijdens de werken. Er is een omleiding via de Ruisbroekstraat, Korbeek-Losestraat en Hoogstraat naar de Dorpsstraat. Afhankelijk van de asfaltwerken worden de werken beëindigd voor 1 september.

Ook sinds 1 augustus wordt een nieuw voetpad aangelegd in de Panoramalaan en twee nieuwe verkeersplateau's in de Koning Albertlaan (o.a. kruispunt met de Sterrenlaan). Over de timing van de werken kregen de inwoners een brief thuis bezorgd. Er is alleen plaatselijk verkeer toegelaten, doorgaand autoverkeer moet omrijden via Pellenberg en Lovenjoel.

Ook op een aantal trage en landbouwwegen worden herstellingen uitgevoerd. Zo is momenteel de Tiensestraat tussen de Verbrande Toren en Neervelp afgesloten voor alle verkeer.
In de Perrestraat in Opvelp wordt een bufferbekken aangelegd om de wateroverlast te beperken. Het transport van grond kan plaatselijk enige hinder veroorzaken.

Tot slot worden binnenkort op verschillende plaatsen asfaltwerken uitgevoerd. De hinder daarvan is tijdelijk en plaatselijk en de gemeente is met de aannemer overeen gekomen dat hij de omwonenden tijdig verwittigt.

Gelieve rekening te houden met volgende speelstraten in augustus:autoverkeer is verboden tijdens een aantal uren en verloopt stapvoets tijdens de hele periode:

  • De Bieststraat (Lovenjoel) is speelstraat tussen huisnummers 25 en 51 van zaterdag 26 en zondag 27 augustus telkens van 16 u tot 21 u.
  • De Pastoriestraat (Korbeek-Lo) is speelstraat tussen huisnummers 5 en 45 van zaterdag 26 tot zondag 27 augustus tussen 10 u en 21 u.
  • Het Krekelhof (Korbeek-Lo) is speelstraat tussen huisnummers 28 en 44 van zaterdag 26 tot zondag 27 augustus van 9 u tot 21 u.
  • De Bergstraat (Bierbeek) is speelstraat tussen huisnummers 9 A tot 23 van maandag 28 augustus tot en met donderdag 31 augustus telkens van 15 u tot 21 u.

 Meer info dienst omgeving - 016 46 87 89 - openbarewerken@bierbeek.be