Vanaf 21 november werkt men in de Pastoriestraat in Korbeek-Lo. Er wordt een nieuw voetpad aangelegd aan de zijde van de weide (pare huisnummers). Hierdoor zal er tijdens de werken verkeershinder zijn. Doorgaand autoverkeer wordt omgeleid via de Vengerstraat en Oudebaan. Fietsers en voetgangers krijgen vrije doorgang. 's Avonds en tijdens het weekend is de Pastoriestraat opnieuw open. Gelieve daar wel voorzichtig te zijn en je zeker aan de 30 km/u regel te houden.

Momenteel voert Eandis werken uit aan haar langs de Keizerstraat en Stationsstraat in Lovenjoel tot aan de vernieuwde elektriciteitscabine aan de Pellenbergstraat. Tegen eind deze week zouden de werken uitgevoerd zijn. Eandis excuseert zich voor de overlast.

Vanaf maandag 6 november geldt in de Bergstraat dynamisch éénrichtingsverkeer tussen de Dorpsstraat en de Beekstraat in de richting van de Ruisbroekstraat tijdens de schooldagen. De maatregel wordt ter kennis gebracht door middel van dynamische verkeersborden C1 en F19 met onderbord M3 en M5, uitgezonderd fietsers en bromfietsers. Deze LED-borden gelden slechts bij het zichtbaar zijn van de overeenkomstige aanduidingen. De politie zal geregeld toezien op naleving van deze verplichte enkelrichting.
De Middelbosstraat wordt een landbouwweg voorbehouden voor landbouwverkeer, voetgangers, fietsers, ruiters en voertuigen van en naar aanliggende percelen.

Fietsers: opgelet! De brug aan de Huizekensstraat (tussen Kortstraat en Witteweg) is al enige tijd onderbroken. Alleen fietsers en voetgangers kunnen er langs, deze route wordt immers vaak gebruikt om naar Leuven te rijden. De brug wordt helemaal afgesloten vanaf 27 november en zal gedurende enkele maanden NIET toegankelijk zijn voor fietsers en voetgangers.

Ook de Herpendalstraat wordt afgesloten ter hoogte van de spoorwegbrug. Hier wordt een omleiding voorzien.

Vanaf 2 oktober is de Kloosterstraat enkele richting vanaf het kruispunt Tiensesteenweg tot aan de Holleweg. Dit gebeurt naar aanleiding van een werf aan de Sint-Pietersschool en om de verkeersveiligheid van de schoolgaande kinderen te verbeteren. De enkele richting duurt tot het einde van de werken, waarschijnlijk in de paasvakantie 2018.

Elders in Korbeek-Lo, in de Nieuwstraat, Bergenlaan en Valleilaan worden nieuwe voetpaden gelegd. Momenteel zijn de nutsmaatschappijen bezig aan werken. Normaal is er geen hinder voor het plaatselijk verkeer.

De Neervelpsestraat in Bierbeek is afgesloten voor doorgaand autoverkeer. De aannemer is gestart met de aanleg van de fietspaden. Alleen voetgangers, fietsers, bussen van De Lijn en plaatselijk verkeer (bewoners) kunnen door. Doorgaand autoverkeer moet een omleiding volgen via Neervelp en Opvelp.

Meer info dienst omgeving - 016 46 87 89 - openbarewerken@bierbeek.be