Mobiliteit

Iedereen heeft elke dag te maken met mobiliteit: boodschappen doen, naar het werk gaan, de kinderen naar school of naar de vereniging brengen,… Verkeersveiligheid blijft dus een brandend actueel thema. In dit gedeelte van de website vind je nuttige informatie als verkeersgebruiker: voetganger, fietser, autobestuurder, gebruiker van de bus of de trein,... voor elk wat wils.

Een duurzame en toekomstgerichte mobiliteit uittekenen blijft een moeizaam proces. Wie opmerkingen heeft of hieraan mee wil werken, kan steeds terecht bij onze mobiliteitsambtenaar Vicky Leentjes - tel: 016 46 87 87vicky.leentjes@bierbeek.be.


We proberen je zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de wegenwerken in Bierbeek of in randgemeenten.

Wil je zelf een deel van het openbaar domein gebruiken, bv. voor de levering van goederen, voor een verhuis of voor een evenement, vraag dan tijdig de correcte wegsignalisatie aan. De lokale politie helpt je met raad en daad. Je kan het aanvraagformulier hier downloaden (pdf).

Iedereen is voor veilig verkeer. Naast sensibilisatie blijkt ook nodig om hardleerse overtreders effectief te beboeten. De lokale politie Lubbeek geeft regelmatig in Info-Bierbeek en op deze website tekst en uitleg bij nieuwe verkeersregels of verkeersregels (waarbij men vaststelt dat ze dringend opgefrist moeten worden...).

De lokale politie Lubbeek werkt ook intensief mee aan verkeersveiligheid.
Contact: 016 63 43 63 – wijkcommissariaat Bierbeek - tel: 016 46 18 80.

delen print naar pdf afdrukken